Noua campanie socială Bookcrossing, ne îndeamnă să facem schimb de cărți

10174934_544602635653760_4301049909456471202_n
Foto:PC: Alexandr Morgoci

Din 14 octombrie se lansează proiectul social #BookcrossingMD, o mișcare socială, care încurajează schimbul de cărți între cititorii din Moldova.

Bookcrossing este un proiect, care reprezintă schimbul de cărți. Citind o carte, persoana o lasă într-un loc public (în cazul nostru, în unul din localurile capitalei), pentru ca o altă persoană să poată citi cartea dată. Ultimul, la rândul său, trebuie să repete acțiunea. Cartea poate fi luată și acasă, pentru a fi adusă înapoi mai târziu. În cazul în care cineva dorește să păstreze o anumită carte pentru sine, trebuie să aducă alta în schimb.

Scopul proiectului este renașterea și popularizarea citirii cărților tipărite în rândurile tinerilor. „Bibliotecile alternative” pot fi găsite în 20 de localuri. La moment,  puteți găsi cărți în limba română și în limba rusă.

Proiectul este organizat de Asociația de jocuri intelectuale din RM, în cadrul proiectului City Quest, alături de fabrica de mobilă ”Tandem”, compania „Simpals”, magazinul online de cărți mesageria.md și Centrul rus de cultură și știință.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *