#AlegBrega: Aproape 1.000 semnături colectate și propunerile lui Oleg Brega pentru Codul Electoral

brega23
Foto:Oleg Brega și Viktor Zucker la Km 0 PC: Oleg Brega

În cea de-a opta zi a campaniei de colectare a semnăturilor pentru ca Oleg Brega să poată participa la cursa electorală din această toamnă, s-au strâns deja aproape 1.000 semnături.

În grupul de Facebook, unde Oleg Brega face raportul zilnic acesta a scris: „Degrabă facem 1000 de semnături, adică abia jumătate din cele necesare pentru înregistrarea candidaturii ‪#‎AlegBrega‬, deci, cei/cele care au semnat deja să nu se culce pe urechea cealaltă, că patria încă n-a fost salvată! 

Vă rog să veniți cu buletin de identitate și cu fișa de însoțire persoanele din următoarele localități: Bălți, Sângerei (Pepeni), Rezina (Râbnița), Orhei (Mitoc), Ungheni (Pârlița), Călărași, Strășeni (Cojușna), Ialoveni (Ulmu, Văsieni, Rusești, Bardar), Mereni (Anenii Noi) și Hâncești (Logănești, Mingir), evident, cine are viză de domiciliu la Chișinău, chiar și în suburbii sau provizorie, studențească, de asemenea poate semna!

Azi avem peste 800 de semnături și 10 persoane împuternicite prin capitală și republică.

Nu se poate semna la distanță, electronic, cu SMS, pentru altcineva, nici dacă ai buletinul sau pașaportul, nu se poate semna cu permis de conducere sau cu testamentul bunicilor.

Dacă e frig afară, îmbrăcați-vă mai bine. Mă/ne găsiți la kilometrul 0 în fiecare zi, de la 10 la 19, lângă Poșta centrală, peste drum de Primăria Chișinău.”

Ce schimbări vrea să aducă Oleg Brega în Codul Electoral 

„Vreau să schimb Codul Electoral. Mi se pare absolut discriminatoriu şi nedrept ca un cetăţean neafiliat politic să umble să strângă semnături, în timp ce alţii îşi fac deja publicitate electorală. Eu abia umblu să strâng 2000 de semnături, de altfel, care se strâng foarte greu în condiţiile actuale ale Codului Electoral. În fiecare localitate, este nevoie de validare de la primar. Degeaba suntem o singură circumscripţie pe toată republica, degeaba a fost declarată neconstituţională viza de reşedinţă. E discriminare pe faţă. Voi propune un prag electoral unic pentru toţi concurenţii de un procent. Loteria în ce priveşte ordinea în buletinul de vot să se facă la urmă, când se stabilesc toţi concurenţii pentru campania electorală.

Independenţilor le voi da voie să colecteze semnături în toată perioada dintre alegeri, şi nu într-o lună. Un partid adună în patru ani 4000 de semnături, iar eu, candidat independent, într-o lună, trebuie să colectez 2000 de semnături. Primul amendament va fi în Codul Electoral”, a spus Oleg Brega pentru Jurnal de Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *