5 țări, pe care le poți vizita, cheltuind mai puțin de 40 de euro pe zi

Cambodgia
Foto:PC: Metropotam.ro

Plăcerea de a călători și de a descoperi cât mai multe țări ale lumii a ajuns să coste din ce în ce mai mult.

Iată de ce, pe lângă banii puși deoparte, încercăm să găsim cea mai bună variantă de a dormi, de a mânca, de a vizita – pentru ca pachetul final să fie echilibrat: să nu coste prea mult, însă să conțină răsfățul de vacanță, relatează Metropotam. Mai jos, puteți găsi lista de destinații, încotro puteți pleca cu inima împăcată și sigur că nu veți cheltui mai mult de 40 de euro pe zi.

#1. Fiji

Fiji
PC: Metropotam.ro

Aveam senzația că Fiji este țară scumpă, însă în realitate, este o destinație care împacă multe tipuri de călători: există resorturi cu 900 de euro pe noapte, dar poți găsi hosteluri cu 20 de euro pe noapte.

Transportul este accesibil, iar plaja este liberă. La toate acestea mai adaugă fructe de mare delicioase, discuții cu localnicii dornici de povești, scufundări.

 

#2. Cambodgia

PC: Metropotam.ro
PC: Metropotam.ro

Dacă ai pe listă Asia de sud-est, ai grijă să treci și prin Cambodgia: este una dintre cele mai valoroase țări ale regiunii.

Și totul este super ieftin. De exemplu, cu 15 euro îți poti lua o cameră cu aer condiționat inclus. Mâncarea locală costă în jur de 1 euro, iar meniurile/ mâncarea gătită ajung la 6 euro. Plajele sunt minunate, la fel și ruinele clădirilor, jungla – te vei întâlni cu peisaje memorabile.

Bonus: E o țară primitoare, prietenoasă cu turiștii. Vei economisi mulți bani, în sensul că de cei 40 de euro menționați în titlu, vei trăi pe picior mare.

 

#3. Portugalia

PC: Metropotam.ro
PC: Metropotam.ro

Vă veți îndrăgosti de Lisabona și de nopțile petrecute în cartierul Bairro Alto, cu Mojito la 500 ml cu 4 euro. Și lista atracțiilor turistice ieftine poate continua. Plaje superbe și gratuite, transport ieftin și mâncare delicioasă, în special cea cu fructe de mare.

Partea buna este că există oferte de cazare extrem de convenabile chiar și la hoteluri de 3-4 stele.

 

#4. Peru

PC: Metropotam.ro
PC: Metropotam.ro

Aici poți naviga pe Amazon, poți vizita deșertul și te poți bucura de nisipul alb al plajelor din Mancora. O masă nu costă mai mult de 4 euro, iar cazarea pornește de la 20 de euro. Transportul este ieftin, poți merge oriunde cu mai puțin de 25 de euro.

Bonus: Dacă te duci la Cuzco, poți prinde oferte last-minute spre Machu Picchu cu 50% reducere.

 

#5. China

PC: Metropotam.ro
PC: Metropotam.ro

De la Made in China și până la cuvântul „chinezarisme” tot ce ține de această țară este învăluit în „ieftin”. Cei răutacioși ar mai adăuga „și prost”.

Însa când vine vorba de mâncare, cazare și călătorii, China rămâne o destinație încântătoare. Cazarea pornește de la 15 de euro pe noapte, iar o masă indestulătoare costă în jur de 1-3 euro.

Adaugă peisaje superbe montane, plaje, oameni prietenoși și ai rezolvat cu vacanța memorabilă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *