Vallis: Versurile mele sunt ceea ce trăiesc. Dacă scrii fals, omul care te ascultă înțelege asta

10509513_378550785627302_8647474310607178027_n
Foto:Vallis, tânărul care transmite mesaje prin muzică PC: Arhivă personală

Tinerii artiști din Moldova fac împreună colaborări frumoase prin care doresc să transmită mesaje publicului ascultător. Este și cazul lui Vallis și a lui Pavel Denesiuc, băieții care vor să ne convingă de însemnătatea și valoarea muzicii rap, puțin cunoscută și exploatată la noi în țară.

Acum câteva luni, #diez scria despre Pavel, tânărul care își dorea să cucerească România la X-Factor. La puțin timp după, numele său apare din nou în atenția noastră, de data aceasta alături de cel al altui tânăr talentat – Vallis.

Vallis este student la Arheologie dar în același timp este un tânăr muzician care își dorește să aducă culoare muzicii de la noi prin versuri compuse de el și transpuse pe melodii. Recent a lansat o piesă alături de Pavel Denesiuc. Iar în prezent, băieții sunt deja la a doua colaborare.

„Scurt Metraj” este piesa care i-a reunit pe cei doi în studio-ul de înregistrări. Prietenia lor muzicală a continuat cu piesa „În Doi”, pe care urmează să o lanseze. „Aveam piesa, versurile, dar îmi mai trebuia o voce pentru refren. L-am sunat pe Pavel, vocea căruia era perfectă pentru ceea ce vream să fac. L-am cunoscut pe internet, prin intermediul cover-urilor sale de pe YouTube”, ne-a spus Vallis.

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală

„Am preferat să mă limitez de la chefuri, cluburi și am decis să-mi investesc toți banii, toată energia și timpul liber în muzică”

Vallis ne spune că se ocupă cu muzica de la 15 ani, dar scrie versuri încă de la 13. Își dorea încă de pe atunci o înregistrare în studio. „Am preferat să mă limitez de la chefuri, cluburi și am decis să-mi investesc toți banii, toată energia și timpul liber în muzică.”

Tânărul ne-a relatat că este perfecționist din fire și cu toate că scoate piese rar, îi place ca acestea să fie calitative. La început cânta în rusă, dar fiindcă  i-a fost greu să acceadă pe piața din Rusia, acum este orientat spre piețele muzicale din Moldova și România.

 

Pavel Denesiuc și Vallis PC: Arhivă personală
Pavel Denesiuc și Vallis PC: Arhivă personală

„Pentru a ajunge la iTunes e nevoie de foarte multă muncă și sute de mii de ascultători”

„Orice promovare desigur necesită bani, iar noi nu-i avem. Ne promovăm prin intermediul YouTube-ului, Facebook-ului.”

Pentru a ajunge la iTunes e nevoie de foarte multă muncă și de oameni care  să-ți asculte muzica. O altă problemă este că în Republica Moldova, lumea nu e obișnuită să cumpere muzică de pe internet, ne povestește Vallis. „Trebuie să ajungem la conștientizarea faptului că pentru a primi, trebuie să plătești. La noi se poate câștiga doar din concerte pe când în Vest se câștigă din vânzări.”

Cu cine?

„Vreau ca muzica mea să aibă ascultători, asta e ceea ce îmi doresc, să ajung la un anumit nivel de calitate. Vreau, eu să cresc și după asta o să apară și colaborările. Se așteaptă o colaborare cu cineva din România, dar nu este încă ceva definitiv.”

Ca cine?

„Nu vreau să fiu o dublură a nimănui dar îmi place și ascult Jay-Z, Kendrick Lamar, Basta.”

Despre inspirație și rime: iarbă, tablă… și „tot ce văd în jur”

Când are o idee spontană, repede își notează în telefon, pentru că… „Inspirația este ca ploaia, nu știi când vine sau când se termină, totul se bazează pe cele trăite. Dacă scrii fals, omul care te ascultă înțelege asta”.

„Mereu caut, mă plimb, mă uit în jur și încerc să fac rime: iarbă, tablă… Citesc mult pentru că rap-ul implică multă creativitate și trebuie să aibă un mesaj. Iar pentru a transmite un mesaj trebuie să ai ce spune. Chiar și dacă e vorba de filme, le prefer pe acelea care-ți implică gândirea și mai puțin comedii sau alte genuri care te relaxează, de obicei.”

 

Vallis și Pavel Denesiuc PC: Arhivă personală
Vallis și Pavel Denesiuc PC: Arhivă personală

De ce Arheologie?

Vallis nu a ales să facă studii în muzică pentru că așa cum el ne asigură, 80 % din artiști nu au studii muzicale, fiind convins că succesul poate fi obținut prin străduință: „Orice gen muzical este o artă doar prin simplul fapt că implică multă muncă”.

Studiile în Arheologie le motivează prin faptul că i-a plăcut foarte mult istoria în școală, pentru că are o semnificație deosebită: „Pe de o parte îți ascunde ceva, pe de altă parte îți deschide altceva”.

„Ascultați muzica care transmite mesaje”

„Ascultați muzică bună, cu mesaj. Nu vă pierdeți timpul ascultând muzică fără sens”, asta e ceea ce ne sfătuiește Vallis.

Audiție plăcută pentru „Scurt Metraj” în așteptarea lansării noii piese:

Detalii despre proiect, puteți urmări pe pagina oficială de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *