O iraniană a încercat să ajungă din Moldova în UE cu acte false

collage
Foto:PC: border.gov.md

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Ungheni (feroviar) au întrerupt călătoria unei persoane de cetățenie străină, care a prezentat la control pașaport falsificat.

Tânăra de 22 de ani, identificată ca cetățeană a Iranului, a fost depistată în fluxul de pasageri al rutei internaţionale Chişinău-Bucureşti.

Astfel, în timpul desfășurării controlului documentelor de călătorie, atenţia inspectorului de frontieră a fost atrasă de însemnările aplicate în paşaport, ştampila de intrare şi fotografia care semnala diferențe cu aspectul fizic al persoanei ce a prezentat actul. Urmare a cercetărilor amănunţite, polițiștii de frontieră au stabilit că ştampila este falsă, iar pașaportul aparţine altei persoane decât celei aflate în punctul de trecere.

Tânăra a declarat că acum 6 luni a sosit în R.Moldova din Iran, în această perioadă s-a hotărât să plece în una din țările UE utilizând un paşaport emis de autorităţile din Israel, dar a fost întoarsă la frontieră pentru prezentarea la control a actelor false. Acest fapt nu a oprit-o să încerce pentru a doua oară să plece în UE, de această dată a ales să se legitimeze cu un pașaport spaniol, care s-a dovedit a fi contrafăcut. Din spusele iranienei, actul de călătorie ar fi costat-o 2 mii de dolari SUA.

Pe marginea cazului dat sunt petrecute investigațiile necesare pentru a stabili întreaga arie infracţională.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *