The Duck Show #01: Apa caldă și americanii democrați

iliușa
Foto:The Duck Show

Acum câteva săptămâni pe youtube a apărut un video tare sincer despre starea reală a lucrurilor din Chișinău, minunata capitală a țării în care trăim, Țară care se vrea integrată în UE. Acest video a devenit tare popular pe Facebook și a trezit multe discuții, păreri și comentarii.

Apoi a mai apărut încă unul și încă unul și se pare că au să mai apară multe altele de acum încolo. Ce este The Duck Show și de de îi pasă lui Iliusha ce se întâmplă în țara asta aflați chiar de la el.

Cuvântul autorului:

Nu am fost tot timpul pasionat de știri. Câteva luni în urmă, însă, stăteam la bere cu un prieten, care a început să-mi povestească cum funcționează lucrurile în Moldova, cât de tare este manipulată lumea cu ajutorul televiziunilor (cele ale lui Filat, cele ale lui Plahotniuc și cele care nu contează), cum jurnaliștii îs gata să lingă orice posterior pentru 1.000 de lei în plus și încă să se bată cu pumnul în piept că ei sunt independenți & echidistanți si eu am devenit interesat. După ce am studiat massmedia un pic, am hotărât că ТАК ЖИТЬ НЕЛЬЗЯ.

Nu vreau să vând The Duck Show unui post TV. Asta ar fi un pas înapoi. Există YouTube, un loc unde nimeni nu te cenzurează, un loc unde poți să zici ce vrei și cum vrei.

Episoadele vor fi scurte, nici unul nu va depăși 10 minute. Pentru că nimeni nu are timp să asculte părerile deștepte ale analiștilor de bulevard două ore în șir. O să bag cât de multă informație o sa pot în 5-8 minute.

O să povestesc, o să analizez și o să critic. Iar echipa «Ei și ce folos că criticați și vă plângeți? Puneți mâna și schimbați ceva!» pot să facă laba în continuare pe blogurile lor. Pentru că dacă-l bați la cap destul de insistent pe un om, acesta o să cedeze într-un final și o să-ți dea ce-i ceri. Știu precis. Am verificat.

O să mă prikalesc. Pentru că umorul a devenit o chestie indispensabilă în Moldova. Dar asta n-o să însemne că-mi pasă mai puțin.

O să scot câte un episod în fiecare săptămână, o să vorbesc despre lucruri care mi se par importante. 3-4 subiecte per episod e OK.

O să înjur. Pentru că înjuraturile sunt sincere, directe și spun multe. Unii oameni nu merită criticați sau rugați.

Eu sunt Ilia. Pentru prieteni — Iliușa. Și o să încerc să fac actualitatea mai clară, mai simpla, mai sincera și mai distractivă.

Ma gasiti pe youtube.com/theduckshooow

Sursa: Locals.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *