La Teatrul Spălătorie va fi pus în scenă spectacolul „Moldova independentă. Erată”

Moldova erata
Foto:Spectacolul „Moldova Independentă. Erată”. PC: petrunegura.blogspot.com

La Teatrul Spălătorie va fi pus în scenă spectacolul „Moldova independentă. Erată” joi, 18 septembrie, la orele 19:00. El prezintă o istorie subiectivă a Republicii Moldova, ce completează și corectează istoria oficială.

Spectacolul în română și rusă cu supratitrare în engleză este realizat de Ion Borș, David Schwartz, Dumitru Stegărescu, Doriana Talmazan, Irina Vacarciuc.

Pe parcursul unui an de zile, echipa de artiști a adunat materiale documentare din cele mai diverse medii: pe de-o parte, povești personale, interviuri, discuții și investigații în istorii de familie, poezii și cântece cu mesaj socio-politic; pe de altă parte, investigarea surselor istoriei oficiale – manuale școlare, documente publice, arhivele ziarelor, arhive TV și web, portaluri online ale corporațiilor media. Astfel, ei au creat o sumă de erate la istoria oficială, care „e scrisă de cei puternici și utilizată ca simplu instrument al puterii”.

Spectacolul „Moldova independentă. Erată” este creat în cadrul Rezidenței Călcătorie a Teatrului Spălătorie și nu este la prima montare. Contribuția opțională: 40, 60, 80 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *