Cupa Davis: Şansele Moldovei în duelul cu Danemarca

d438a07142454146bd7785b0e4c10290
Foto:PC: ftm.md

În perioada 12-14 septembrie 2014, selecţionata Moldovei de tenis va încerca să treacă de selecţionata Danemarcii pentru a se califica în prima grupă a Cupei Davis.

Naţionala masculină de tenis a Moldovei se află în faţa unei noi încercări – următoarea rundă a Cupei Davis. După ce a ratat calificarea într-un mod dramatic, anul trecut, la Chișinău, în fața Portugaliei, trupa în frunte cu Radu Albot are o nouă șansă de a trece în prima grupă a Cupei Davis. Tricolorii vor întâlni în următoarele zile selecţionata Danemarcei, la Kolding. Învingătoarea acestui duel se va califica în prima grupă a Cupei Davis, unde ar putea juca anul viitor împotriva României, Ucrainei sau Rusiei.

Moldova este pregătită să-şi ia revanşa, după ce în anul 2002 Naţionala noastră a pierdut în faţa Danemarcii cu scorul ruşinos de 5-0.
De această dată selecţionata noastră are mult mai mari şanse să treacă de Danemarca deoarece Radu Albot va juca împotriva tenismanului danez Frederik Nielsen, care ocupă poziţia 658 în clasamentul mondial, pe cînd Radu Albot ocupă locul 197. Cea mai bună poziționare a jucătorului nostru a fost locul 160 în luna ianuarie a anului curent, reușind deasemenea în acest an cele mai bune performanțe din carieră, calificându-se pe tabloul principal al turneului de Mare Șlem – US Open 2014. Pe lîngă asta sportivii noştri merg încrezuţi în Danemarca deoarece au eliminat anterior selecţionatele Egiptului şi a Belorusiei.

Marina Tauber – preşedintele Federaţiei de Tenis din Moldova se declară încrezută în şansele naţionalei noastre împotriva Danemarcii: „Nu mă gândesc la un alt rezultat decât victoria noastră. Jucătorii noştri vor fi premiaţi din partea sponsorilor, dar mai întâi să obţină victoriile. Sunt încrezută în şansele noastre de a accede în runda următoare”.

Partidele Danemarca – Moldova vor avea loc în perioada 12-14 septembrie. Partidele de simplu vor începe vineri la ora 15:00, meciul de dublu este programat pentru sâmbătă de la ora 14:00, în timp ce meciurile zilei a treia sunt programate cu începere de la ora 13:00, duminică.

Taguri: #radu albot
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *