(foto) În Moldova va avea loc primul Forum al Prestatorilor de Servicii Prietenoase Tinerilor

poza2
Foto:Procesul de lucru din cadrul Școlii de vară PC: www.youthsoroca.md

În cadrul școalii de vară “Servicii prietenoase tinerilor” a fost pusă baza creeării primului Forum al Prestatorilor de Servicii Prietenoase Tinerilor. Până la finele lunii octombrie trebuie să se finalizeze lucrul la standardele pentru servicii specifice, care au la bază experiența și calificarea respectivă.

Școala de vară a reunit manageri și specialiști din 26 de centre prestatoare de servicii prietenoase tinerilor în cadrul proiectului ”Sinergii pentru viitorul tinerilor”. În cadrul căreia s-a întocmit lista serviciilor prestate tinerilor de către diferite structuri de tineret din Republica Moldova, astfel încât, până la sfârșitul anului curent să fie elaborate standardele minime de calitate.

Participanții la școala de vară desfășurată la Stațiunea ”Dacia-Marin” din orașul Vadul lui Vodă au fost asistați de către experții Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA. În cadrul școlii de vară au fost stabilite și principiile care vor sta la baza procesului de standardizare a ”serviciilor prietenoase tinerilor”.

 

Proces de lucru PC: www.youthsoroca.md
Proces de lucru PC: www.youthsoroca.md

Au fost create nouă grupuri de lucru, care se vor întruni în ședințe speciale, pentru a elabora standardele pentru servicii specifice, care au la bază experiența și calificarea respectivă. Tot pachetul de documente necesar procesului de standardizare și acreditare, va fi elaborat până la finele lunii octombrie, iar în cadrul primului Forum al Prestatorilor de Servicii Prietenoase Tinerilor din Republica Moldova se vor studia și aproba în versiune finală.

„Ne vom consolida, pentru a susține plenar prestatorii de servicii prietenoase tinerilor, inclusiv lucrătorii de tineret, care reprezintă elementul principal în acest proces”, a spus Vice-ministrul Tineretului și Sportului, Sergiu Stanciu, la lansarea școlii de vară.

„Produsele pe care le-am obținut, împreună cu colegii în aceste zile de lucru, vor ajuta viitorii prestatori de servicii prietenoase tinerilor să asigure calitatea necesară în serviciile prestate. Până în prezent, serviciile pentru tineri nu au fost definite clar și fiecare prestator aborda serviciul prestat după înțelegerea sa, capacități și resursele disponibile”, a spus Elena Dereveanschi-Furtună managerul din cadrul Centrului Comunitar Multifuncțional din satul Pelenia, raionul Drochia.

Centrul DACIA își propune, ca să fie finalizat întregul proces de standardizare și acreditare, până la finele anului 2014 și cu aplicarea acestuia în totalmente din anul financiar 2016. Noua abordare, care va implementa un nou mecanism de finanțare, va garanta calitatea și eficiența administrării resurselor financiare în prestarea serviciilor pentru tineri.

Planul de Acțiuni a Rețelei Naționale a Prestatorilor de Servicii Prietenoase Tinerilor din Republica Moldova a fost argumentul principal în elaborarea Proiectului ”Sinergii pentru viitorul tinerilor”, implementat de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul Planului de acțiuni în domeniul tineretului pentru anul 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *