Topul străinilor care încalcă regimul de şedere în Moldova

20130731125035
Foto:PC: Poliția de frontieră

De la începutul perioadei estivale şi până în prezent, angajaţii Poliţiei de Frontieră au depistat 338 cetățeni străini, care au sfidat regulile de şedere în Republica Moldova.

Printre persoanele care au ignorat cel mai frecvent obligațiile și responsabilitățile ce le revin străinilor aflați pe teritoriul țării, se numără cetățenii Federației Ruse, Ucrainei, României, urmați de turci și azeri.

Doar în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea regimului de ședere, în punctele de trecere a frontierei de stat, polițiștii de frontieră au reţinut 15 persoane. În context, pentru a evita asemenea situații în momentul traversării frontierei de stat, Poliţia de Frontieră vine cu unele informații indispensabile pentru cetățenii străini. Astfel, un străin are dreptul legal de ședere pe teritoriul țării timp de 90 de zile, într-un interval de 6 luni. Pot fi efectuate mai multe călătorii în acest interval de timp, dar totalul zilelor de ședere nu trebuie să depășească cifra de 90, de la data primei intrări în Republica Moldova. După consumarea celor 90 zile, cetățeanul străin este obligat să părăsească Republica Moldova, însă poate reveni din nou, după expirarea termenului de 6 luni, de la data primei intrări.

În primul semestru al anului curent, Poliția de Frontieră a identificat 812 cetățeni străini care au încălcat regulile de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.

Taguri: #Ucraina
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *