EURO 2016: Moldova începe campania preliminară în Muntenegru

0007
Foto:Jucătorii selecționatei Moldovei de fotbal la antrenamentul de pe stadionul “Gradski”, Podgorica. PC: <a href="http://fmf.md/ro/news/read/nationala_mnt_md1" target="_blank">FMF.md</a>

A doua zi din prima etapă a Preliminariilor Campionatului European de Fotbal 2016 oferă nouă meciuri în cadrul grupelor C, E și G, printre care și deplasarea Moldovei din Muntenegru.

Duminică seara reprezentativa Moldovei a susținut un antrenament de o oră la stadionul “Gradski” (capacitatea – 12.508 locuri). La ședința tehnică au participat toți cei 18 jucători convocați de selecționerul Ion Caras pentru acest meci, transmite serviciul de presă al FMF.

Antrenamentul oficial al echipei noastre a fost precedat de conferința de presă cu participarea lui Ion Caras și a căpitanului Alexandru Epureanu. „Toți înțelegem că ne așteaptă un meci foarte greu, dar vom face tot posibilul să facem un joc bun și să obținem un rezultat pozitiv”, a declarat Alexandru Epureanu. „Obiectivul nostru este să ne calificăm la turneul final al EURO 2016. Pentru aceasta trebuie să adunăm puncte în fiecare meci”, a declarat Ion Caras.

Ion Caras şi Alexandru Epureanu la conferința de presă. PC: FMF.md
Ion Caras şi Alexandru Epureanu la conferința de presă. PC: FMF.md

De partea cealaltă, la conferința de presă a gazdelor au participat antrenorul Branko Brnović și atacantul Mirko Vučinić, care au declarat că „își doresc obținerea victoriei, iar un rezultat de egalitate ar fi un eșec pentru Muntenegru”.

De notat faptul că gazdele nu vor putea conta în această partidă pe atacantul Stevan Jovetić (Manchester City), fundașul Marko Baša (Lille) și mijlocașul Nikola Drinčić (Partizan Belgrad), tustrei fiind accidentați. Echipa noastră nu va putea miza pe mijlocașii Alexandru Gațcan (FC Rostov), Radu Gînsari (FC Sheriff), Anatol Cheptine (FC Zimbru) și fundașul Oleg Clonin (Ceahlăul), toți accidentați.

Meciul Muntenegru – Moldova din cadrul grupei G a Preliminariilor UEFA EURO 2016 se va astăzi începând cu ora 21:45, și va fi transmis în direct de Moldova 1.

Până acum selecționatele celor două țări au jucat două meciuri în cadrul grupei H a Preliminariilor Campionatului Mondial 2014. Pe 22 martie 2013 la Chișinău, Muntenegru s-a impus cu scorul 1 – 0, datorită golului marcat de Mirko Vučinić în minutul 78, iar pe 15 octombrie 2013 la Podgorica, Moldova a obținut cea mai categorică victorie din deplasare într-un meci oficial, scor 5 – 2 (marcatori: Alexandru Antoniuc 28, 89, Igor Armaș 62, Eugen Sidorenco 64, Artur Ionița 73 / Stevan Jovetić  55 – penalty, 90+1).

Moldova și Muntenegru fac parte din grupa G a Preliminariilor UEFA EURO 2016, alături de Rusia, Suedia, Austria și Liechtenstein:

Grupa G a preliminariilor UEFA EURO 2016. PC: UEFA.com
Grupa G a preliminariilor UEFA EURO 2016. PC: UEFA.com

Programul meciurilor din cadrul preliminariilor UEFA EURO 2016, 8 septembrie 2014:

Programul meciurilor internaționale europene din 8 septembrie 2014. PC: UEFA.com
Programul meciurilor internaționale europene din 8 septembrie 2014 (ora Chișinăului). PC: UEFA.com

În grupa noastră se vor disputa alte două meciuri: RusiaLiechtenstein și AustriaSuedia.

 

Grupa C va oferi alte trei partide. Luxemburgul va primi vizita Belarusului, Spania va juca acasă cu Macedonia, iar la Kiev va avea loc întâlnirea dintre Ucraina și Slovacia.

Grupa C a preliminariilor UEFA EURO 2016. PC: UEFA.com
Grupa C a preliminariilor UEFA EURO 2016. PC: UEFA.com

 

În grupa E Slovenia va face deplasarea spre Estonia, Lituania va juca în San Marino, iar Elveția va găzdui Anglia.

Grupa E a preliminariilor UEFA EURO 2016. PC: UEFA.com
Grupa E a preliminariilor UEFA EURO 2016. PC: UEFA.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *