Serena Williams – campioana US Open pentru al treilea an consecutiv

Serena Williams
Foto:Serena Williams și trofeul de la US Open 2014. PC: <a href="http://www.usopen.org/en_US/news/galleries/2014-09-07/201409071410127227820.html" target="_blank">usopen.org</a>

Lidera WTA și una din cele mai bune jucătoare de tenis din toate timpurile, americanca Serena Williams, a câștigat al șaselea titlul la US Open.

Serena Williams s-a impus în finala jucată duminică, 7 septembrie 2014, în fața danezei Caroline Wozniacki, cu scorul de 6-3, 6-3.

Conform site-ului oficial al turneului, această victorie i-a adus Serenei al 18-lea titlu de Mare Șlem la simplu. Americanca egalează astfel palmaresul legendarelor Chris Evert și Martina Navratilova. Williams devine prima jucătoare de tenis care câștigă trei titluri consecutive la US Open, de când Chris Evert a triumfat patru ani la rând (1975 – 1978). Este și al treilea an în care sportiva de 32 de ani reușește să câștige US Open-ul fără piardă măcar un set, anterior a făcut-o în 2002 și 2008.

În urma acestei competiții Serena Williams a acumulat 4 milioane de dolari americani, o sumă record în istoria tenisului. De cealaltă parte, pentru că a participat în finală, Wozniacki a primit un cec în valoare de 1.450.000 dolari americani și a urcat pe locul 9 în clasamentul WTA.

 

Caroline Wozniacki și Serena Williams pozând cu trofeele sale de la US Open. PC: usopen.org
Caroline Wozniacki și Serena Williams pozând cu trofeele sale de la US Open. PC: usopen.org

„A fost un moment incredibil pentru mine”, a declarat Serena după încheierea partidei. „Faptul că am jucat vara toate acele meciuri, într-adevăr m-a ajutat să-mi cresc încrederea în propriile forțe. Pur și simplu am nevoie de încredere și liniște. M-am antrenat atât de mult și toată munca s-a răsplătit astăzi.”

Caroline Wozniacki a avut doar cuvinte de laudă în adresa bunei sale prietene: „Ai jucat mai bine decât mine și ești o sursă de inspirație atât pe cort, cât și în afara acestuia. Ești o prietenă nemaipomenită și cu siguranță îmi ești datoare cu niște băuturi ceva mai târziu!”

 

Pe 8 septembrie 2014 se va disputa și finala masculină la US Open, în care se vor întâlni japonezul Kei Nishikori [10] și croatul Marin Čilić [14]. Ambii joacă pentru prima dată într-o finală de Grand Slam, respectiv în lista deținătorilor unui astfel de trofeu va apărea un nume nou.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *