(video) La Festivalul de la Veneția a câștigat un film suprarealist de Roy Andersson

Roy-Andersson-A-Pigeon-Sat-on-a-Branch
Foto:Captură din filmul câștigător. PC: shockya.com

Pelicula „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence”, regizată de suedezul Roy Andersson, a câştigat Leul de Aur la cea de-a 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

Lungmetrajul este ultima parte a unei trilogii, fiind o coproducţie Suedia-Germania-Norvegia-Franţa. Pelicula este formată dintr-o serie de filme scurte suprarealiste, relatează Mediafax.

În discursul de acceptare a trofeului Leul de Aur, regizorul Roy Andersson a spus că filmele ar trebui să fie „umaniste” şi că va încerca în continuare să realizeze pelicule extraordinare.

Filmul „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence” a fost apreciat de juriu pentru cadrele complexe şi reflecţiile tăcute despre ce înseamnă să fii o fiinţă umană.

Leul de Argint pentru cel mai bun regizor a fost decernat rusului Andrei Konchalovski pentru filmul „The Postman’s White Nights”, o poveste filmată în stil documentarist, plasată într-un mic oraş de pe malul unui lac din Rusia. Pelicula a fost foarte apreciată pentru imaginea deosebită şi povestea puternică.

Anul trecut, Leul de Aur a fost câştigat pentru prima dată în istoria Festivalului de la Veneţia de un documentar – „Sacro GRA”, al italianului Gianfranco Rosi. El prezintă viaţa oamenilor care trăiesc la periferia Romei, lângă şoseaua de centură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *