(infografic) Cele mai stranii obiceiuri la masă din lume: „Hai davai!” sau șapte ani fără sex

collage
Foto:PC: colaj #diez

Indiferent câte monumente istorice vei vizita într-o călătorie, sau câte opere de artă te vor lăsa fără replică, nu poți cunoaște un popor și cultura acestuia până nu stai la aceeași masă cu reprezentanții acestuia.

Dar înainte să ciocnești paharele cu noii prieteni, rezervă-ți câteva minute și învață ceva despre obiceiurile și toasturile lor tradiționale. Așa cum mâncarea tradițională diferă de la o țară la alta, la fel și frazele cu care se „închină” un păhărel de tărie sunt diferite.

PC: captură #diez
PC: captură #diez

Spre exemplu, dacă ajungi în Spania niciodată, NICIODATĂ, să nu ciocnești paharele cu apă, dacă nu-ți dorești un blestem de șapte ani fără sex. În Republica Cehă ești obligat să privești în ochi persoana cu care închini paharul, dar nici într-un caz să nu încrucișezi mâinile, altfel o vei duce rău cu sexul timp de șapte ani. În principiu, orice ai face greșit, viața ta sexuală va avea de suferit enorm.

PC: captură #diez
PC: captură #diez

În infograficul de mai jos ne-am făcut loc și noi cu cea mai răspândită replică rostită înainte de a servi din vin, bere, orice: „Hai davai!”, deși potrivit creatorilor acestor imagini, moldovenii au o listă bogată de toasturi.

PC: captură #diez
PC: captură #diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *