„Fluturi ai libertății” – o nouă pictură murală creată de artiști polonezi la Chișinău

Screenshot_2
Foto:Graffiti în proces de creare. PC: Facebook/Irina Chirjoi

Mâine, 6 septembrie, va fi prezentată o nouă pictură murală semnată de artiști polonezi, având ca temă aniversarea a 25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală.

Picturile care vor acoperi zidurile exterioare ale unui bloc din sectorul Botanica sunt realizate de artiștii din Școala de Pictură Murală din Gdańsk: Rafał Roskowiński, prof. Jacek Zdybel, Magdalena Pela, Katarzyna Marcinkowska și Wojciech Woźniak. De asemenea, un graffiti de acești artiști va apărea în București.

 

Graffiti în proces de creare. PC: Facebook/Irina Chirjoi
Graffiti în proces de creare. PC: Facebook/Irina Chirjoi

Lucrarea de la Chișinău, intitulată „Fluturi ai libertății” se află pe bul. Decebal 64. Artiștii și-au propus să reprezinte un nor multicolor de fluturi; fiecare dintre ei urmărește culorile steagurilor naționale. Fluturii, eliberându-se din fundalul roșu-brun, se îndreaptă spre albastrul deschis al cerului, simbolul libertății.

Scopul proiectului este revitalizarea vieții sociale și culturale a cartierelor de blocuri din capitalele României și Republicii Moldova, precum și promovarea artei urbane.

În acest an, la desfășurarea proiectului au participat Institutului Polonez din București i s-au alăturat, Institutul Culturii Urbane și Școala de Pictură Murală din Gdańsk, Institutul „Adam Mickiewicz” de la Varșovia, Primăria Municipiului Chișinău și Centrul Cultural European Sector 6 din București.

Alte două picturi graffiti din aceeași regiune au fost realizate în cadrul aceluiași proiect.

 

927753_1510108519232320_1484497995_n-620x620
PC: Instagram/@olgabaiciurina
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *