Cabliștii din România vor fi obligați să retransmită Moldova 1

smart-tv-apps-are-fundamentally-changing-what-it-means-to-watch-tv
Foto:Imagine-simbol. PC: businessinsider.com

Toţi cabliştii din România trebuie să retransmită, începând din această toamnă, televiziunea publică Moldova 1, care a fost inclusă în rândul programelor „must carry”, în baza unui acord între Guvernul român şi cel al Republicii Moldova.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o adresă primită de la ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, relatează Mediafax. Potrivit acesteia, pe 8 iulie, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici.

„Vă adresez rugămintea de a dispune măsurile necesare pentru implementarea, în conformitate cu articolul 82 din Legea audiovizualului, a prevederilor acordului menţionat. Precizez că programul Moldova 1 beneficiază de statutul «must carry» în situaţia în care există un acord internaţional care să prevadă obligativitatea retransmiterii acestuia, sub rezerva deţinerii drepturilor de transmisie a programelor difuzate pe teritoriul României”, mai spune Titus Corlăţean în adresa transmisă CNA.

În baza Acordului semnat între guvernele român şi moldovean şi operatorii de cablu din Republica Moldova trebuie să retransmită obligatoriu TVR.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *