De 1 septembrie elevii vor primi panglici tricolore

panglica_tricolora
Foto:De 1 septembrie elevii vor primi panglici tricolore. PC: Elena Podoleanu

Peste 200 de școli, gimnazii și licee din Republica Moldova, inclusiv cele din regiunea transnistreană vor primi panglici tricolore pe data de 1 septembrie.

Acțiunea este organizată de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, pentru a marca prima zi de școală, un început plin de emoții atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Scopul acțiunii este de a cultiva în inimile elevilor dragostea de neam, limbă, istorie și de a evidenția importanța tricolorului ca simbol național al patriotismului.

Evenimentul face parte din campania cu genericul „Tricolorul Unității Naționale” și constă în distribuirea a un milion de panglici tricolore în perioada 26 august – 14 septembrie.

„În aceste timpuri în care patriotismul pare să nu-şi mai găsească de multe ori locul, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei îndeamnă românii de pretutindeni să fie mândri cu ceea ce sunt, să afle ce este bun în ei şi să se întoarcă la valorile cultivate de strămoși.”, precizează Dinu Plângău, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Anterior, aceștia au împărțit panglici tricolore în troleibuzele din Capitală.

La finalul campaniei, pe data de 14 septembrie, va fi organizat Marșul Tricolorului, unde va fi desfășurat un tricolor de 300 de metri lungime.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *