Vitezomani atenție! Radare, mașini – capcană și inspectori de patrulare pe drumurile țării

02_radar_CP_35fff10ae3
Foto:Excesul de viteză în vizorul INP PC: mediafax.ro

În perioada 28 iulie-31 august, Inspectoratul Național de Patrulare va desfășura operațiunea „Viteza”. Aceasta se efectuează în legătură cu numărul mare de accidente de circulație produse în ultimul timp din cauza excesului de viteză.

Scopul acesteia este de a disciplina șoferii să respecte limita de viteză, pentru a evita accidentele rutiere și pierderile de vieți omenești. Oamenii legii vor monitoriza traficul pe drumurile țării, vor stopa și sancționa șoferii care încalcă limita de viteză, explicîndu-le importanța încălcărilor comise. Inspectorii de patrulare vor discuta și cu agenţii economici care dispun de unităţi de transport antrenate în traficul rutier, îndeosebi în transportarea călătorilor, despre importanța respectării regulilor de circulaţie rutieră.

Efectivul INP utilizează 3 metode de a depista și a documenta contravențiile ce țin de excesul de viteză, în care sunt implicate radare, mașini – capcană și inspectori de patrulare.

De la începutul acestui an, în ţară s-au produs 1.262 de accidente de circulaţie, soldate cu 138 de persoane decedate şi 1.552 – traumatizate. S-a constatat că, din numărul total de accidente 149 au fost comise din cauza excesului de viteză.

accidente

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să fie vigilenți, să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și îndeosebi limita de viteză și să fie conștienți că viteza mare le pune viața în pericol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *