70 de tineri, înscriși la Academia Militară, au depus jurământul militar

IMG_9801
Foto:PC: GOV

70 de studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, anul I au depus jurământului militar în cadrul unei ceremonii. Evenimentul a avut loc în Scuarul Arcului de Triumf și a adunat zeci de părinți și prieteni, care au venit să-și susțină copiii.

Iurie Leancă prezent la eveniment a adresat un mesaj de felicitare proaspeţilor studenți ai Academiei Militare. „Dragostea de țară, sacrificiul, onoarea, demnitatea, devotament jurământului faţă de Patrie, sunt valori și tradiții, care au caracterizat dintotdeauna profesia de militar. Şi sarcina Academiei Militare, dar şi a Armatei Naţionale este să perpetueze printre discipolii lor aceste principii”, a spus Premierul.

Șeful Executivului a vorbit și despre continuarea reformelor în Armata Națională: majorarea capacităților de participare la eforturile internaţionale de menţinere a păcii și stabilității, punerea pe larg în aplicare a instrumentelor de control civil şi democratic asupra sectorului de securitate naţională, consolidarea colectivelor militare şi asigurarea unui nivel înalt de disciplină a militarilor şi protecția lor socială.

„Noi, tânăra generație, suntem convinși de alegerea carierei militare. Cursul Integrarea Militară ne-a insuflat ferma convingere și necesitatea de apărare a țării”, a menționat un proaspăt student al Academiei, în mesajul său de felicitare.

După ceremonie, Prim-ministrul a discutat cu părinții studenților și i-a felicitat cu ocazia acestei zile importante pentru familiile lor. La final, toți au făcut o poză în grup la monumentul Domnitorului Ștefan Cel Mare și Sfânt.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *