(foto) Premierul Iurie Leancă a participat la Gala de Operă a Valentinei Naforniţă

1-IMG_9174
Foto:PC: GOV

Prim-ministrul Iurie Leancă a mers în această seară la Gala de Operă a celebrei soprane originară din Republica Moldova, Valentina Naforniţă, susţinând astfel o cauză nobilă. Spectacolul este organizat în cadrul campaniei „Renaşte Moldova” destinată reconstruirii Centrului Mamei şi Copilului din Chișinău.

Soprana, acompaniată de tinerii instrumentişti de la Chişinău Youth Orchestra, a interpretat mai multe creații muzicale, printre care „Pasărea cu pene albastre” a compozitorului Eugen Doga, prezent în sala Palatului Republicii. În scenă a evoluat şi baritonul Mihail Dogotari, soţul Valentinei Naforniţă.

La Gala din această seară au mai fost prezenţi membri ai Cabinetului de miniştri, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Chişinău, oameni de cultură. Procurând un bilet la acest concert, fiecare spectator a contribuit la colectarea fondurilor pentru reconstruirea Centrului Mamei şi Copilului.

Evenimentul face parte din seria concertelor de vară a Chișinău Youth Orchestra. Valentina Naforniță este una dintre cele mai cunoscute soprane din lume, câștigătoarea concursului BBC Cardiff Singer of the World 2011.

1-IMG_9093

1-IMG_9173

Still0824_00002

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *