Cele mai importante știri de pe #diez din week-end-ul 16-17 august

watercollage
Foto:Week-end-ul a fost sub semn acvatic: Ploi și Ice Water Bucket Challenge

Week-end-ul de 16-17 august a fost unul relaxant fără știri prea negative și cu multă apă rece turnată în cap, desigur acompaniată de multă muzică bună.

#1. Ice Water Bucket Challenge: #diez a răspuns provocării și i-a provocat pe Gurău, Mardare și Bolocan

Vineri, 15 august, am publicat știrea în care Mark Zuckerberg și Bill Gates au acceptat Ice Water Bucket Challenge (Leapșa cu apă rece) în scopuri caritabile, în scurt timp, cititorii #diez ne-au provocat să facem și noi asta.

#2. Locurile din Chișinău unde poți cumpăra cărți bune vechi

Oleg Filatov, care deja este un buchinist de mai bine de 10 ani, a recomandat echipei #diez locurile cele mai bune pentru a găsi cărți bune la preț accesibil.

#3. Andrei Bolocan și-a turnat apă rece în cap pentru susținerea Federației Ruse

În urma provocării lansate de către #diez.md, Andrei Bolocan, fiind în Quebec, Canada, și-a turnat un lighean de apă rece în cap chiar dacă afară erau +18 grade, cu început de primăvară.

#4. Poziția Ambasadei SUA față de loteria Green Card din Moldova

În urma masivelor campanii de promovare a loteriei Green Card de către companii locale, echipa #diez a decis să întrebe Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău, unde ar trebui să ne informăm și care e poziția lor față de campanie.

#5. Vlad Plahotniuc, Vlad Filat și Înalt Preasfințitul Vladimir au fost provocați să-și toarne apă rece-n cap

După exemplul persoanelor din SUA, în cadrul provocării Ice Water Bucket Challenge din Moldova, au fost provocate primele persoane publice din politicul moldovenesc. În SUA congressmani și senatori au făcut aceeași provocare, ba chiar și Barack Obama a fost provocat.

#6. Laura Sili: Sunt mândră că fac parte dintr-o generație de studenți din Moldova care s-au remarcat în lume 

MentorMe are misiunea de a conecta mentori – persoane stabilite peste hotarele Moldovei cu liceeni care aspiră să-și facă studiile peste hotare sau studenți care învață peste hotare și au nevoie de asistență. Azi o cunoaștem pe Laura Sili, care este mentor în Marea Britanie.

#7. Ce pierzi dacă nu ești la Festivalul Etno-Balcanic VATRA 

Este prima zi a Festivalului Etno-Balcanic VATRA, care are loc în perioada 16-17 august. Dacă nu ați ajuns până acolo, trageți cu ochiul cum lumea se distrează sub muzică folclorică chiar în acest moment.

#8. „Invizibilii” – un album cu fotografii vintage ale comunității LGBT 

În ultimii 30 ani, fotograful parizian Sebastien Lifshitz, este foarte entuziasmat de fotografiile vintage, colectând albume anonime de la diferițe piețe de vechituri din toată lumea.

#9. Cele mai bune 10 hosteluri din Europa, în opinia turiștilor 

Hostelurile nu sunt numai o opțiune economică pentru cei care călătoresc, ci s-au impus și ca o alternativă cu nimic mai prejos decât hotelurile tradiționale.

#10. Lista parolelor de Wi-Fi a tuturor localurilor din Chișinău

În ultimul timp am observat că atunci când tinerii intră într-un local, înainte de a cere meniul, întreabă care este parola de Wi-Fi. Echipa #diez astfel pentru a evita întrebări de acest gen și-a propus să colecteze parolele de Wi-Fi din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *