BAC 2013: Liceenii susțin azi examenul la limba străină

Foto:Elevii susțin cel de al doilea examen din această sesiune PC #diez.md

Marți, 11 iunie curent, absolvenții liceului urmează să susţină proba la limba străină.

La limba engleză vor susține proba 13 271 de candidați, la limba franceză – 12 691 de candidați, germană – 427, italiană – 70, spaniolă – 125 și limba turcă – 138 de candidați.

Este al doilea examen pentru liceele naționale și al treilea pentru cele alolingve. La primul examen de BAC, susținut vineri la limba de instruire, 139 de elevi din 49 centre au încercat să fraudeze examenul, iar pentru asta au fost sancționați. În total, de la începutul sesiunii 204 elevi au fost acuzați de fraudarea examnului. Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat, elevii acuzați de copiere și inspirare din surse străine își vor putea lua revanșa doar la anul viitor.

Reamintim că vineri, 7 iunie, la o oră de la începerea examenului la limba și literatura română acesta a apărut pe internet.

Cei 27 719 elevi susțin examenele în 103 centre de bacalaureat și sunt supravegheați de camere video.

Conform orarului examenelor de bacalaureat, pe data de 14 iunie curent, elevii din clasa a XII-a vor susţine examen la disciplina de profil. Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 4-26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în Centrele de BAC la 27 iunie. Testele candidaţilor vor fi verificate în două centre naționale

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *