Cerințele față de bloggerii din Rusia vor deveni mai aspre din toamnă

i-love-blogging
Foto:Cerințele față de bloggerii din Rusia vor deveni mai aspre din toamnă PC: petitemagique.wordpress.com

Roscomnadzor împreună cu Ministerul Comunicațiilor din Federația Rusă în septembrie urmează să specifice noile cerințe față de bloggerii ruși, în conformitate cu legea cu privire la „informații, tehnologiile informaționale și protecția informației”.

După cum comentează ministrul Comunicațiilor, Nikolai Nikiforov, bloggerii, la fel ca și site-urile mass-media, vor fi rugați să indice marcajele de vârstă pe platformele lor.

Oficialul a mai spus că însuși și-a adăugat în registrele de evidență conturile pe rețelele Twitter și Instagram, fiind de părere că acestea fac parte din categoria de blog-uri social-politice, întrucât deseori se întâmplă să comenteze diferite situații profesionale.

Din 1 august în Federația Rusă a intrat în vigoare o nouă lege ce vizează toți bloggerii ruși. Legea prevede ca toți bloggerii ale căror platforme sunt vizitate zilnic de peste 3.000 de utilizatori, să le înregistreze într-un registru special al Roskomnadzor-ului.

În plus, aceștia sunt obligați să-și lase datele de contact și să respecte cu strictețe cerințele de bază, cum ar fi – să-și asume responsabilitatea de veridicitatea informației postate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *