Georgia a explicat refuzul de a introduce sancțiuni împotriva Rusiei

rian_01277927.hr.en
Foto:Reprezentantul special al primului-ministru al Georgiei privind relațiile cu Rusia, Zurab Abașidze PC: haberrus.com

Reprezentantul special al primului-ministru al Georgiei privind relațiile cu Rusia, Zurab Abașidze, a explicat de ce Tbilisi nu a aderat la sancțiunile anti-ruse.

Volumul schimburilor comerciale dintre Rusia și Georgia este atât de nesemnificativ încât impunerea sancțiunilor nu are sens. Declarația a fost făcută de reprezentantul special al prim-ministrului Georgiei cu privire la relațiile cu Rusia, Zurab Abașidze, într-un interviu pentru postul TV public georgian, transmite Noi.md.

„Dacă cineva are în vedere relațiile comerciale și economice și aderarea Georgiei la sancțiuni, trebuie remarcat faptul că volumul relațiilor comerciale cu Rusia este atât de nesemnificativ, încât acest subiect nu este de actualitate acum”, a declarat Zurab Abașidze.

Abașidze a amintit că Georgia a rupt relațiile diplomatice cu Rusia încă în 2008 și acest lucru, potrivit lui, este cea mai dură formă în relațiile dintre cele două țări.

Totodată, reprezentantul special al primului-ministru georgian a subliniat că Tbilisi susține acțiunile autorităților de la Kiev. Potrivit lui, parlamentul georgian a adoptat de mai multe ori rezoluții în sprijinul Ucrainei, dar „în acest stadiu, guvernul Georgiei nu poate face nimic mai mult”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *