Tot mai multe persoane se otrăvesc cu ciuperci

ciuperci2
Foto:ziarulunirea.ro

În perioada 01.06.2013 – 23.07.2013 în Republica Moldova au fost înregistrate 32 cazuri de otrăviri cu ciuperci, fiind afectate 56 persoane, inclusiv 9 copii, care au consumat ciuperci pregătite în condiţii de casă.

Asemenea intoxicaţiile survin în urma consumului ciupercilor culese de membrii familiei sau cumpărate din locuri neautorizate şi preparate în condiţii de casă. Este foarte important de reţinut, că intoxicaţia cu ciuperci reprezintă o urgenţă medicală, şi rapiditatea în stabilirea diagnosticului şi instituirea tratamentului – pot salva viaţa bolnavului.

Cu cât simptomele apar mai rapid, cu atât intoxicaţia este mai gravă. În aproximativ două ore de la consumul ciupercilor poate apărea greaţă, vomă, diareea, transpiraţia excesivă. După 6 ore – bolnavul poate suferi de cefalee, ameţeală şi agravarea stărilor de vomă. După 72 de ore pot apărea complicaţiile severe, ce poate duce la deces. Există şi unele ciuperci care devin toxice dacă sînt consumate în combinaţie cu alcoolul.

Un grup cu risc sporit de îmbolnăvire reprezintă copiii, datorită particularităţilor de vârstă, a nerespectării regulilor de igienă personală.

La primele simptome de intoxicaţie este necesar să vă adresaţi urgent după ajutor medical.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *