(foto) 8 femei care ar trebui să apară pe dolarul american

Beyonce_Jay-Z_RUN-Film_FTAPE.COM_01
Foto:Beyonce PC: elitedaily.com

În urma unui discurs al Președinetelui Barak Obama, în care afirma că nu ar fi o idee rea să fie și femei pe dolarul american, Eitedaily a realizat un top al femeilor care ar reprezenta cel mai bine țara lor.

În timpul unui discurs la Kansas, Președintele Statelor Unite, Barak Obama, a menționat că a primit o scrisoare de la o femeie – suporteră, întrebându-l de ce femeile nu apar pe bancnotele americane.

Și pentru că bărbatul de pe dolarul american a cam îmbătrânit, “Ar fi o idee destul de bună” a susținut Președintele.

A fost creată și o listă a femeilor care ar reprezenta cel mai bine Statele Unite, pe cea mai dominantă valută din lume, realizată de elitedaily.com

#1. Susan B. Anthony
Lidera Mișcării Americane pentru drepturi civile, care a jucat un rol important in Mișcarea pentru Drepturile Femeii în secolul XIX-lea pentru garantarea dreptului la vot al femeii în SUA. Timp de 45 de ani a călătorit mii de kilometrii în SUA și Europa, ținând între 75 și 100 de discursuri pe an despre dreptul la sufragiu al femeii.

 

Susan B. Anthony PC: anaivelisse.blogspot.com
Susan B. Anthony PC: anaivelisse.blogspot.com

#2. Eleanor Roosevelt
Eleanor Roosevelt este cea mai populară Primă Doamnă din istoria Statelor Unite. Sunt datele unui sondaj realizat de Colegiul Siena din statul New York şi un post de televiziune. La cercetare au participat 242 de istorici şi politologi.
 

Eleanor Roosevelt PC: manierart.ro
Eleanor Roosevelt PC: manierart.ro

#3. Harriet Tubman
A fost una dintre cele mai cunoscute membre a organizției „Underground Railroad” care era angajată în ajutorul sclavilor fugiți de la proprietarii lor din statele americane din sud. Un rol important care a determinat angajarea deosebită a ei era religia, în Războiul civil american s-a oferit voluntară în armata unionistă ca soră medicală, bucătăreasă și iscoadă.
 

Harriet Tubman PC: anaivelisse.blogspot.com
Harriet Tubman PC: anaivelisse.blogspot.com

#4. Beyoncé
Beyonce, a fost recunosctă drept cel mai influent om al anului 2014. Apreciată pentru implicarea în diverse campanii feministe, care au ca scop încurajarea femeilor să devină lideri în comunitatea din care fac parte.
 

Beyonce PC: nerdgasmnoire.net
Beyonce PC: nerdgasmnoire.net

Beyonce PC: nerdgasmnoire.net
Beyonce PC: nerdgasmnoire.net

#5. Hillary Clinton
Activând în domeniul politic, Hillary Clinton a fost dintotdeauna apreciată pentru susținerea intereselor Statelor Unite ale Americii și pentru preocuparea sa pentru problemele femeilor în societate, dar și pentru așezarea sistematică pe agenda politicii externe americane a temelor sensibile precum educația.
 

Hillary Clinton PC: msnbc.com
Hillary Clinton PC: msnbc.com

#6. Madeline Albright
Este o diplomată americană de origine evreiască cehă, membră a Partidului Democrat din Statele Unite, prima femeie care a deținut funcția de ministru de externe al SUA.
 

Madeleine Albright PC: msnbc.com
Madeleine Albright PC: msnbc.com

#7. Rachel Carson
A fost o biologă, zoologă și jurnalistă americană. Carson este în același timp autoarea unor cărți dintre care „Silent Spring“ (Primăvară tăcută/mută) publicată în anul 1962 este opera cea mai importantă, ea fiind una dintre principalele lucrări din secolul XX utilizate de membrii organizațiilor de protejarea naturii și mediului înconjurător.
 

Rachel Carson  PC: elitedaily.com
Rachel Carson PC: elitedaily.com

#8. Sandra Day O’Connor
este un magistrat american care a servit ca prima femeie în calitate de judecător asociat al Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite ale Americii între 1981 și 2006. Datorită modului său de studiere amănunțită a fiecărui caz în parte, respectiv a vederilor sale politice moderate, Day O’Connor a fost adesea considerată ca fiind cea care a dat votul decisiv în unele din cazurile aduse în atenția Curții Supreme de Justiție. Ulterior, în anii târzii ai serviciului său, a obiectat acestui mod unilateral de a o caracteriza.
 

Sandra Day O’Connor PC: elitedaily.com
Sandra Day O’Connor PC: elitedaily.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *