Șase tinere recrutate și impuse să se prostitueze în Moscova. Vinovații condamnați

Taxing Sex
Foto:PC: AP Photo/Jae C. Hong via businessinsider.com.au

Un bărbat şi o complice a acestuia au fost condamnați de către Procuratura mun. Bălţi pentru comiterea traficului de fiinţe umane, traficului de copii şi îndemnarea la practicarea prostituţiei.

Urmărirea penală în privința inculpaților a fost pornită acum doi ani, când procurorii au constat că, în intervalul anilor 2010 – 2011, inculpații au recrutat şi transportat 6 tinere din Republica Moldova, pe care le-au impus să se prostitueze pe străzile din Moscova, Rusia. Aceștia identificau victimele din familii social-vulnerabile şi le promiteau salarii de 800 dolari lunar dacă vor accepta să muncească în calitate de chelnerițe în capitala Rusiei.

Astfel, prin înșelăciune şi abuz de vulnerabilitate, inculpații au recrutat şi transportat în Rusia 6 tinere, care ajunse la destinație, erau scoase în stradă şi impuse să se prostitueze prin cartierele moscovite. Potrivit procurorilor, una dintre victimele racolate de inculpați era minoră (17 ani) şi era însărcinată în luna a treia, când a fost impusă să practice prostituția timp de jumătate de an, deservind câte 10 clienți pe noapte. Celelalte victime ale traficanților erau originare din raioanele de Nord ale țării, având vârstele cuprinse între 28 şi 30 de ani. Pentru fiecare client deservit, fetele erau remunerate cu câte 100 dolari, iar o parte a sumei o achitau traficanților.

Inculpații au fost reținuți în februarie 2011, când erau pe punctul de a trafica alte două tinere din Bălţi pentru a le impune să se prostitueze în Federația Rusă.

Recent, pentru cele incriminate de procurori, inculpatul, în vârstă de 30 de ani, locuitor al mun. Bălţi a fost condamnat la 11 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, iar cea care i-a fost complice (28 de ani, originară din Fălești) a fost condamnată la 7 ani de detenție.

Procuratura mun.Bălţi a considerat pedeapsa aplicată inculpaților ca fiind prea blândă şi a contestat sentința în instanța ierarhic superioară, solicitând condamnarea celor doi la 15 şi, respectiv, 10 ani de detenție.

Statisticile Procuraturii Generale arată, că în primele 6 luni ale acestui an, în republică au fost înregistrate 109 de infracțiuni din categoria traficului de persoane, față de 85 de infracțiuni în perioada analogică a anului trecut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *