(foto) A început construcția sensului giratoriu la intersecția bd. Moscova – str. Alecu Russo

DSC_0604
Foto:PC: chisinau.md

AU început lucrările de construire a sensului giratoriu la intersecția bd. Moscova – str. Alecu Russo – str. Kiev – str. Bogdan-Voievod. Rondul va avea diametrul de 15 m, iar lucrările de amenajare vor dura circa două săptămâni, ne informează Primăria municipiului Chişinău.

În prima etapă, se vor efectua lucrări de montare a celor două nivele de borduri, ulterior pe tot perimetrul va fi aplicat pavaj din piatră de granit şi amenjate spații verzi.

De asemenea, serviciile municipale urmează să efectueze o serie de alte lucrări aferente, precum schimbarea şi reamplasarea bordurilor pe tot perimetrul intersecției celor patru străzi, asfaltarea până la nivelul trecerilor de pietoni, aplicarea marcajului rutier şi a indicatoarelor circulației rutiere.

Construirea sensului giratoriu face parte din amplul proiect de reconstrucție a străzii Alecu Russo şi are drept scop fluidizarea circulației rutiere la una din cele mai aglomerate intersecții din Capitală.

Decizia de a construi sensul giratoriu în această intersecție a fost aprobată de către municipalitate după ce anterior, cu titlu de experiment, a fost amenajat temporar din balize, un rond cu respectarea tuturor normelor securității în trafic. Rezultatele experimentului au demonstrat că traficul rutier este mai bine organizat, fără dirijarea prin semafor.

De notat că, lucrările de reconstrucţie a străzii Alecu Russo au demarat la sfârşitul anului 2012, iar costul proiectului este de circa 100 mil.lei.

DSC_0604

DSC_0617

DSC_0610

DSC_0626

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *