(video) Politicieni în lacrimi: de ce plâng oficialii din toată lumea?

collage
Foto:Politicieni în lacrimi: de ce plâng oficialii din toată lumea? PC: colaj #diez

În ultima lună pe rețelele de socializare au stârnit valuri de comentarii două video cu politicieni plângând – Ryutaro Nonomura din Japonia și Veceaslav Ioniță din Moldova. #diez vă prezintă și alți politicieni din toată lumea care au plâns în fața camerelor.

#1. Ryutaro Nonomura

Deputatul provincial ales în prefectura Hyogo, din sudul insulei Honshu, a fost acuzat că a deturnat trei milioane de yeni (21.556 de euro) din fonduri publice. Politicianul japonez a organizat o conferinţă de presă, la Kobe, pentru a-şi cere scuze, iar imaginile au făcut înconjurul lumii.

#2. Barack Obama

Preşedintele american ales Barack Obama le-a mulţumit, cu lacrimi în ochi, voluntarilor, în timpul unei vizite-surpriză la sediul său de campanie din Chicago, pentru munca depusă în vederea realegerii sale la Casa Albă. „Ceea ce aţi realizat voi mă face să cred că munca mea este importantă şi sunt mândru de asta. Sunt mândru de voi”, le spune Obama voluntarilor.

#3. Vladimir Putin

Vladimir Putin a lăcrimat în martie curent, în piața Manej din Moscova, după ce s-au anunțat rezultatele preliminare la alegerile prezidențiale. Vladimir Putin, candidatul favorit al prezidenţialelor din Rusia, a fost ales şef de stat din primul tur de scrutin, cu 63,86  la sută din voturi, potrivit primelor rezultate difuzate de Comisia Electorală Centrală imediat după închiderea secţiilor de votare.

#4. Iulia Timoșenko

Opozanta ucraineană Iulia Timoșenko a fost primită triumfal, în aplauzele zecilor de mii de persoane aflate pe Maidan, piața centrală din Kiev, unde s-a deplasat după ce a fost eliberată în februarie curent. „Dictatura a căzut nu datorită oamenilor politici și diplomaților, ci datorită oamenilor care au ieșit în stradă, care au reușit să își protejeze familiile și țara”, a declarat ea, cu ochii în lacrimi.

#5. Hillary Clinton

Democrata Hillary Clinton a dat impresia că este pe punctul de a izbucni în lacrimi, având vocea plină de emoţie la finalul unui miting electoral din New Hampshire, în anul 2008.

Întrebată cum se simte, Clinton a răspuns: „Nu este uşor, dar nu aş putea face ceea ce fac dacă nu aş crede cu pasiune în ceea ce fac. Această ţară mi-a dat atât de multe şanse, încât nu vreau să ne întoarcem înapoi”, a spus ea, stăpânindu-şi lacrimile. „Este ceva foarte personal pentru mine”, a adăugat ea.

#6. George Bush

Ex-președintele american, George Bush, și-a permis de câteva ori de-a lungul carierei sale politice să se emoționeze în public. Două dintre cele mai memorabile momente au fost când a întâlnit familia caporalului Jason Dunham, căzut în războiul din Irak, și în anul 2008, când și-a luat rămas bun de la postul de șef de stat al SUA.

#7. Chris Gunness

Fost reporter al BBC, Gunness şi-a pierdut cumpătul în faţa camerelor de luat vederi în timp ce descria impactul conflictului dintre Israel şi Gaza asupra populaţiei civile.

În timp ce interviul se apropia de final, Gunness a declarat: „Drepturile palestinienilor, şi chiar ale copiilor lor, sunt negate la scară largă iar acest lucru este îngrozitor”, după care a făcut o pauză, încercând în mod vizibil să se adune.

Dar abia a reuşit să termine interviul răspunzând mulţumirilor cu vocea sugrumată, după care a izbucnit în hohote puternice de plâns. Colegii săi s-au grăbit să îl consoleze, în timp ce acesta a continuat să plângă.

Politicienii moldoveni nu au rămas în urmă de cei din alte țări.

#8. Veaceslav Ioniță

Momente emoționante în timpul unei conferințe de presă susținută de Veaceslav Ioniță. Șeful Comisiei economie, buget și finanțe și-a cerut iertare de la soția sa și a scăpat o lacrimă în fața jurnaliștilor.

Drama lui Ioniță a devenit virală pe rețelele de socializare, nimerind chiar și pe site-urile de știri din România.

#9. Dorin Chirtoacă

Cu doi ani în urmă, în timpul prezentării bilanțului de activitate în scuarul Europei, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, s-a emoționat atunci când a vorbit despre părinții săi.
Edilul și-a reproșat cu lacrimi în ochi că nu reușește să-și vadă părinții.
„Mai des îi vedeam atunci când eram student la București decât acum”, a spus primarul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *