(foto) Un râu din China a devenit roșu peste noapte

7252014225446screenshot.4
Foto:Un râu din China a devenit roșu peste noapte PC: fatehjangcity.com

Locuitorii orașului Wenzhou, din provincia chineză Zhejiang, au fost uimiți de transformarea râului care trece prin oraș, care arătând ca de obicei la ora 05:00, în doar o oră culoarea apei a devenit roșie ca sângele.

Oamenii s-au plâns şi de un miros ciudat care a însoţit, potrivit Think Outside the Box, transformarea culorii apei. Inspectorii de protecţia mediului spun că nu au descoperit, deocamdată, cauza misterioasei modificări de culoare; contaminarea industrială ar fi fost o posibilă cauză, dar nici măcar nu este luată în calcul, din moment ce pe râul respectiv nu se află nicio uzină chimică. „Nimeni nu are nicio idee despre cum râul ar fi putut să fie poluat pentru că nu există fabrici care să arunce deşeuri în zonă. Noi pescuiam aici, apa era potabilă”, a scris un localnic pe Weibo, un site chinezesc de microblogging.

PC: sploid.gizmodo.com
Un râu din China a devenit roșu peste noapte PC: sploid.gizmodo.com

Totuşi, o analiză preliminară a apei indică posibilitatea unor deversări ilegale drept cauză a schimbării culorii apei. „Suspectăm faptul că ar fi fost aruncaţi coloranţi artificiali în apă, în speranţa că taifunul care a precedat evenimentul ar fi cauzat ploi intense şi nimeni nu ar fi observat culoarea roşie a apei. Dar nu a plouat tare, aşa că urmele faptei se observă foarte bine”, a spus Jianfeng Xiao, şef al poliţiei locale, pentru China News. Nu este prima oară când un râu din China îşi schimbă culoarea în roşu: în septembrie 2012, o parte a fluviuluiYangtze (cunoscut drept “apa aurie”) a devenit roşu precum… o roşie, iar în decembrie 2011, râul Jian din nordul Chinei s-a înroşit (cauza, în această situaţie, fiind deversarea ilegală de vopsea roşie).

Un râu din China a devenit roșu peste noapte PC: rt.com
Un râu din China a devenit roșu peste noapte PC: rt.com
Un râu din China a devenit roșu peste noapte  PC: nigerianmonitor.com
Un râu din China a devenit roșu peste noapte PC: nigerianmonitor.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *