(video) Românii din Cernăuți protestează împotriva ordinului de mobilizare a tinerilor în armată

646×404
Foto:Românii din Cernăuți protestează împotriva mobilizării tinerilor din s. Ostrița. PC: bucpress.eu

Sute de protestatari din mai multe sate din r. Cernăuți (Ucraina) au blocat drumurile spre Kiev și Suceava.

Motivul este ordinul emis de Parlamentul ucrainean săptămâna aceasta, prin care 280 de tineri au fost chemați în armată. Oamenii spun că nu este războiul lor și că nu vor debloca străzile până nu-i vor lăsa tinerii în pace. În semn de protest, locuitorii satului Lehăceni (Priprutia), raionul Noua Suliţă au dat foc ordinelor de recrutare.

„Noi vrem pace, război nu ne trebuie. În Ucraina trebuie să fie pace. Nu avem nevoie să ne plece copiii la război ca să moară. Toţi cei care merg acolo mor, de acolo nimeni nu mai vine viu”, spune un protestatar, citat de Digi24.

Şeful Administraţiei Raionale de Stat Herţa, domnul Viorel Iastremschi, a declarat că speră că se va găsi o soluție paşnică, fără mobilizare obligatorie. Însă aceste promisiuni nu au fost suficiente pentru calmarea situaţiei. „Aici vom sta zi şi noapte, în mijlocul drumului şi nu vom permite nimănui să ne ia copiii de acasă şi să-i ducă la război”, spunea doamna Gherman din satul Horbova”, transmite bucpress.eu.

Ordinele au fost emise după ce Parlamentul din Ucraina a decis mobilizarea parțială a armatei pentru a face față separatiștilor proruși.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *