Sportivii care au obținut performanțe la nivel internațional vor primi burse de la stat

2012-06-17-Andrei-Rotaru-a-luat-argintul-la-Campionatul-European-de-taekwondo-WTF-3
Foto:Sportivi moldoveni la Campionatul European de Taekwondo 2012. PC: <a href="http://elldor.info/wp-content/uploads/2012/06/2012-06-17-Andrei-Rotaru-a-luat-argintul-la-Campionatul-European-de-taekwondo-WTF-3.jpg" target="_blank">elldor.info</a>

Executivul a aprobat astăzi, 23 iulie 2014, Regulamentul cu privire la modul de stabilire și de plată a burselor lunare sportivilor de performanță.

Documentul stabilește grila burselor lunare pentru sportivii care au obținut medalii sau rezultate deosebite pentru Republica Moldova la probele individuale sau pe echipe la Jocurile Olimpice, Paralimpice, Campionate Mondiale, Europene (seniori, tineret) sau Universiada Mondială. Acestea variază în funcție de performanțele sportivilor.

Astfel, deținătorii medaliei de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor primi o bursă lunară de 15 mii de lei. Medaliații cu argint la Jocurile Olimpice și Paralimpice sau cu aur la Campionatul Mondial vor beneficia de 12 mii de lei lunar, iar pentru medalia de bronz  la Jocurile Olimpice și Paralimpice, de argint la Campionatul Mondial sau de aur la Campionatul European sportivii vor avea o bursă de 10 mii de lei. Cea mai mică bursă, în valoare de 2 mii de lei, va fi oferită sportivilor care au participat la ultima ediție a Jocurilor Olimpice și deținătorilor locurilor 2 și 3 ai Campionatului Europei pentru juniori.

Bursele se vor acorda pe o perioadă determinată: pe partu ani – medaliaților Jocurilor Olimpice și Paralimpice, pe doi ani – medaliaților Campionatelor Mondiale și Europene (seniori), precum și ai Universiadei Mondiale de Vară care se desfășoară o dată la doi ani, și pe o perioadă de un an în cazul medaliaților Campionatelor Mondiale și Europene, care se desfășoară anual și studenților medaliați ai Campionatelor Internaționale.

Dreptul la bursă se stabilește în baza demersului federației de profil, care va înainta Ministerului Tineretului și Sportului pachetul de documente corespunzătoare pentru stabilirea cuantumului și a perioadei de achitare a bursei. Pentru anul 2014, mijloacele financiare necesare punerii în aplicare a acestui Regulament au fost prevăzute în bugetul ministerului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *