Lavrov: ,,Vrem să știm cum va negocia Moldova cu Rusia după Summitul de la Vilnius”

rusia
Foto:Ministrul de externe, Natalia Gherman în vizită la Moscova. PC unimedia.md

,,Respectăm alegerea Moldovei, dar vrem să știm care vor fi opțiunile după Summitul de la Vilnius, privind sectorul energetic și migrația”, declarația a fost făcută de ministrul de externe, Serghei Lavrov în cadrul unui briefing de presă.

Astăzi în cadrul întrevederii de la Moscova a ministrului moldovean de externe, Natalia Gherman cu omologul acesteia din Rusia, Serghei Lavrov s-au discutat un spectru larg de probleme ce țin de cooperarea bilaterală dintre FR și RM.

În cadrul acesteia s-a discutat inclusiv despre crearea unei comisii interguvernamentale pentru cooperarea economică: “Prima ședință a acestei comisii este planificată, deja, pentru sfârșitul anului curent”, a afirmat Natalia Gherman.

Minstrul de externe rus susține că Federația Rusă este interesată în soluționarea conflictului transnistrean, însă, totul depinde de Chișinău și Tiraspol, care ar trebui să evite acțiunile unilaterale.

În contextul evoluţiile recente şi perspectivele soluționării conflictului transnistrean, Serghei Lavrov a reiterat poziția oficială a autorităților ruse precum că Moscova este interesată în soluționarea conflictului transnistrean astfel încât să fie posibilă retragerea munițiilor și a armamentului rus din stânga Nistrului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *