Top știri din 18 iulie

collage_top.jpg
Foto:Cele mai accesate articole publicate pe #diez în data de 18 iulie 2014. PC: colaj #diez

Studii și evenimente IT, selfie-uri originale, tabăra de vară CUC și un nou cod al educației în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 18 iulie 2014.

#1. (vox) Profesorii de IT: Învățați, explorați, dar nu uitați și de viața socială

După ce am discutat cu studenții de la IT despre avantajele și provocările pe care le întâmpină pe parcursul studiilor, am decis să întrebăm profesorii lor despre oportunitățile reale, despre cum interacționează companiile cu studenții și cum fac față pedagogii schimbărilor din domeniu.

#2. Ghid de la Chiril: Cum să faci cele mai originale selfie-uri

Chiril Sirotinski, un tânăr din Chișinău, călătorește des pe tărâmurile regatului „Photoshop”, pentru a oferi prietenilor săi de pe Facebook, cele mai originale și inedite selfie-uri.

#3. Drupal Meet-up 7: Developperi Drupal se adună pentru a comunica eficient

A avut loc un nou eveniment marca Asociația Drupal Moldova, membrii căreia organizează nu doar traininguri de zile mari, precum a fost primul Drupal Camp din Republica Moldova, dar și seri de discuții interactive pentru toți cei interesați de acest tip de sistem de management al conținutului.

#4. Creieri arși, substanță cenușie și adrenalină la tabăra de vară a Jocurilor Intelectuale

În perioada 6 – 12 iulie 2014, la Vadul lui Vodă a avut loc Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale, ediția a 8-a, organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

#5. 10 lucruri esențiale despre prăbușirea avionului din estul Ucrainei

Majoritatea covârșitoare a știrilor care au inundat site-urile de știri și rețelele de socializare în ultimele 24 de ore sunt despre tragicul accident aviatic produs în estul Ucrainei, soldat cu aproape 300 de decedați.

#6. Codul Educaţiei a fost votat în lectură finală

Parlamentul a votat în lectură finală Codul Educației din Republica Moldova. Pentru proiectul Codului au votat 55 de deputaţi, fracţiunea PCRM pronunţându-se împotriva documentului.

#7. ADMITERE 2014: Lista universităților în care ai putea să-ți urmezi studiile de Masterat

Admiterea în instituțiile de învățământ superior va începe la 21 iulie și va dura până la 31 august curent. În sesiunea 2014 admiterea se va realiza la cca 500 de programe de studii la Ciclul II – studii superioare de masterat.

#8. Un student român și-a pierdut viața în accidentul aviatic din estul Ucrainei

Un student clujean și prietena sa, cu cetățenie străină, au murit în accidentul aviatic din Ucraina, produs în seara de 17 iulie.

#9. Champions League: Rezultatul tragerii la sorți pentru turul 3 preliminar

Pe 18 iulie 2014, la Casa Europeană de Fotbal din Nyon, Elveția, a avut loc tragerea la sorți pentru a 3-a rundă de calificări a Ligii Campionilor UEFA, ediția 2014-15.

#10. Europa League: Rezultatul tragerii la sorți pentru turul 3 preliminar

Pe 18 iulie 2014, la Casa Europeană de Fotbal din Nyon, Elveția, a avut loc tragerea la sorți pentru a 3-a rundă de calificări a Ligii Europa UEFA, ediția 2014-15.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *