Leancă și Timofti au transmis condoleanțe în legătură cu accidentul aviatic din Ucraina

big-timofti-si-leanca-au-adresat-mesaje-de-condoleante-poporului-italian
Foto:Nicolae Timofti și Iurie Leancă au transmis condoleanțe familiilor victimelor accidentului aviatic din estul Ucrainei PC: trm.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și Prim-ministrul Iurie Leancă au transmis mesaje de condoleanțe omologilor lor din țările care și-au pierdut cetățenii în tragicul accident aviatic din estul Ucrainei care a avut loc în seara de 17 iulie.

Șeful statului și-a exprimat compasiunea pentru familiile victimelor catastrofei în care a fost implicată aeronava companiei Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord:

„Am aflat cu profundă tristețe despre tragicul accident aviatic, care s-a soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești.

În aceste clipe de grea încercare, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, Vă exprim Dumneavoastră sentimentele noastre de compasiune și solidaritate.

Vă rog, Excelență, să transmiteți sincere condoleanțe familiilor îndoliate”.

„Cu profund regret şi compătimire am aflat despre tragicul accident aviatic, soldat cu numeroase victime. În aceste momente de doliu, suntem solidari cu popoarele care și-au pierdut concetățenii și le împărtăşim durerea”, a spus Iurie Leancă.

Potrivit informațiilor preliminare oferite de autorităţile olandeze, până acum nu a fost confirmată prezenţa vreunui cetăţean al Republicii Moldova pe lista pasagerilor aeronavei de linie „Boeing 777″ aparţinând Companiei „Malaysia Airlines”, care efectua aseară zborul MH17, pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur.

Ambasada Republicii Moldova la Haga rămâne în contact permanent cu autorităţile olandeze până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *