MAEIE: Niciun moldovean nu a suferit în accidentul aviatic din estul Ucrainei

Emergencies Ministry member walks at the site of a Malaysia Airlines Boeing 777 plane crash near the settlement of Grabovo in the Donetsk region
Foto:PC: REUTERS/Maxim Zmeyev

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene monitorizează situaţia privind accidentul aviatic care a avut loc joi, 17 iulie 2014, în estul Ucrainei, şi informează că, potrivit datelor preliminare oferite de autorităţile olandeze, până la acest moment, nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean al Republicii Moldova pe lista pasagerilor aeronavei de linie “Boeing 777” aparţinând companiei „Malaysia Airlines”, care efectua zborul MH17, pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur.

Ambasada Republicii Moldova la Haga rămâne în contact permanent cu autorităţile olandeze până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Reamintim că, un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord s-a prăbuşit, joi, în estul Ucrainei, în zona Doneţk, unde au loc lupte între separatiştii pro ruşi şi armata ucraineană.

SBU, serviciul secret de la Kiev, a publicat o înregistrare în care un lider separatist relatează serviciilor secrete ruseşti cum au doborât un An-26 – avion militar de transport ucrainean. Ruşii îl informează că au doborât un avion civil de pasageri. Autenticitatea înregistrării nu poate fi verificată.

Potrivit companiei Malayasia Airlines la bordul avionului prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi şi un canadian. În cazul a 47 de pasageri nu a fost confirmată naţionalitatea. Cei 15 membri ai echipajului erau malaezieni. Acesta este al doilea avion pe care compania Malaysia Airlines îl pierde în acest an, după ce un Boeing a dispărut în apele Oceanului Indian, nefiind găsit nici la ora actuală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *