Poliția sancționează șoferii rutelor de microbuze care continuă să activeze ilegal

photo2 (2)
Foto:A început sancționarea șoferilor care activează pe rutele anulate

În conformitate cu Dispoziția Primării municipiului Chișinău cu privire la anularea rutelor de microbuz 102, 105, 109, 110, 130, 155 și 160, poliția de patrulare a început procedura de documentare a persoanelor care desfășoară ilicit activități de transportare a călătorilor.

În dimineața zilei de astăzi, reprezentanții Inspectoratului Auto de Stat din cadrul INP au efectuat o supraveghere tehnică asupra parcului auto de pe liniile respective. Fiecare administrator de rută a primit câte o prescripție privind sistarea activității ilicite în domeniul transportării pasagerilor. Dumnealor au fost atenționați că îndeplinirea prezentei prescripții este obligatorie.

Menționăm, că rutele 155, 105 și 102 s-au conformat deciziei primăriei. Celelalte patru rute continuă să activeze ilegal.

În acest context, patrulele auto au început procedura de documentare a șoferilor care nu s-au conformat normelor legale în acest sens. Actualmente au fost întocmite 27 procese verbale pentru transportarea călătorilor de către persoanele care nu dispun de permis de activitate pe rută. Această încălcare se sancționează cu amendă de la 120 la 140 unități convenționale. În cazul în care nici administratorii de rută nu se vor conforma acestor norme vor fi sancționați cu amendă de la 400 la 450 unități convenționale.

Inspectoratul Național de Patrulare va continua desfășurarea activităților de verificare, documentare și tragere la răspundere a șoferilor nedisciplinați în limita competențelor atribuite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *