(video) Dorin Chirtoacă: Situația nu se va schimba chiar dacă tariful va fi majorat

conferinta
Foto:Dorin Chirtoacă la întâlnirea cu administratorii rutelor de maxi-taxi din municipiu. PC: captură video prevesc.eu

Astăzi, 13 iulie 2014, Primarul general al Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, are o întrevedere cu reprezentanții liniilor de microbuze din capitală.

Transportatorii se arată nemulțumiți de refuzul autorităților locale de a majora tariful pentru o călătorie cu microbuzul și decizia de a anula mai multe linii de maxi-taxi, transmite Jurnal.md.

„Este o manipulare, o șmecherie electorală. De ce nu se efectuează un referendum municipal. Oamenii trebuie să aleagă cu ce vor să circule”, a spus unul dintre transportatori.

„Ați promis că vom avea condiții de lucru mai bune, unde sunt ele? Noi vom respecta regulile atunci când vom avea un tarif mai mare. Așa vom putea transporta doar oameni pe scaune, iar cei care nu vor putea să circule cu microbuzul pot merge la troleibuz sau autobuz”, a spus un alt transportator.

La rândul lui, Dorin Chirtoacă a subliniat că regulile de circulație vor fi încălcate de către transportatorii privați chiar dacă tariful va fi majorat.

„Vreți referendum, faceți referendum. Însă situația nu se va schimba chiar dacă tariful va fi majorat. Nu există majoritate în Consiliu. Apoi nu pot circula mai multe rute pe același traseu. Tendința este către mijloacele de transport de mare capacitate. Am spus lucrul ăsta încă acum doi ani”, a spus Dorin Chirtoacă.

„Este evident că toate orașele din estul Europei au trecut prin așa ceva. Orașul Riga avea acum patru ani doar troleibuze și autobuze, iar microbuzele circulau doar în locuri neaccesibile și suburbii”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

În pofida tuturor argumentelor aduse de către transportatorii privați, primarul a precizat că „atâta timp cât troleibuzele sunt pe jumătate, nu are rost ca administrația să majoreze tariful pentru o călătorie cu microbuzul. Acest lucru înseamnă că transportul public trebuie reorganizat”, a precizat edilul.

La finele săptămânii curente, Dorin Chirtoacă a semnat mai multe dispoziții privind anularea unor linii de microbuz. Acestea vor intra în vigoare luni, 14 iulie. Excepție vor face maxi-taxiurile care asigură transportul pasagerilor din suburbiile Chișinăului.

Potrivit edilului, Primăria a decis să implementeze strategia de transport în municipiul Chișinău prin acordarea priorității transportului public de capacitate mare, troleibuze și autobuze.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *