(video) Dorin Chirtoacă: Mai multe rute de microbuze vor fi anulate

2
Foto:PC: CGP

Mai multe rute de microbuz vor fi anulate, altele vor fi scurtate sau li se va modifica itinerarul. O decizie în acest sens a fost luată de către Primăria Chișinău și anunțată în cadrul unei conferințe de presă de către edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Primarul de Chișinău propune ca microbuzele să nu mai tranziteze centrul orașului, ci doar să asigure transportul pasagerilor din suburbii și pe străzile secundare, relatează UNIMEDIA.

„Rutele de microbuz să rămână pe traseele secundare și pentru legătura suburbie-oraș. Prioritate se va acorda transportului public de mare capacitate, troleibuze și autobuze. Anumite rute de microbuz urmează a fi complet scoase, anulate. O altă parte, modificate, scurtate, în așa mod încât să ajungă din suburbii până la un nod de transport, sau să tranziteze sectoarele, dar să nu se intersecteze cu centrul”, a anunțat Chirtoacă.

„Rutele care vin din suburbiile sectorului Buiucani, Ghidighici, Vatra, Trușeni și Durlești ar urma să ajungă până la Calea Ieșilor, spre exemplu. Cele care vin din suburbiile sectorului Rîșcani, Ciorescu, Cricova, Grătiești, Hulboaca, etc. – ar urma să ajungă până la str. Albișoara cel mult. Sectorul Ciocana: Tohatin, Bubuieci, Cruzești, Vadul lui Vodă, Budești și Colonița, microbuzele din acea zonă ar putea să ajungă până la CET-2, Gara de Nord, cel mult str. Albișoara la intersecție cu str. Ismail. Microbuzele din sectorul Botanica ar urma să ajungă cel mult până la hotelul Chișinău”, a precizat edilul Capitalei.

Regia Transport Electric și Parcul Urban de Troleibuze au primit sarcina să crească numărul de unități de transport până la 1 septembrie, astfel încât să facă față fluxului de călători, în special dimineața și seara.

Numărul de troleibuze urmează să fie crescut până la 300, de la 250 cât sunt până acum. Numărul de autobuze urmează să fie crescut de la 100 la 170.

„Mai multe rute de troleibuz și autobuz care au fost închise în ultimii ani ar urma să fie redeschise”, a adăugat șeful Capitalei.

Troleibuzele să circule de la 06:00 la 23:00. Iar tariful pentru călătoria cu maxi-taxi ar urma să rămână neschimbat, spune primarul. Duminică, 13 iulie, edilul urmează să se întâlnească cu șoferii de microbuzelor la Pretura sectorului Buiucani, pentru a purta discuții despre deciziile luate.

Rutele care vor fi suspendate: 102, 105, 109, 110, 130, 155, 160, 165
Rutele care vor fi modificate: 101, 107, 108, 111, 113 (lista nu este completă)
Rutele care vor fi suspendate în etapa a II-a: 103, 104, 112 (lista nu este completă)
Rute care vor merge conform traseului vechi: 106 (lista nu este completă)

Amintim că șoferii de microbuze protestează deja de patru zile. Ei solicită modificarea tarifului de la 3 lei, la 5 – 7 lei și spun că sunt nemulțumiți de controalele frecvente din partea Direcției Transport și Inspectoratului Național de Poliție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *