Deputații PCRM: Petrenco trebuie să plece, nu Voronin

collagepcrm
Foto:Deputații PCRM îl susțin pe Vladimir Voronin PC: colaj #diez

Deputații comuniști nu agrează declarațiile colegului Grigore Petrenco, iar unii dintre ei consideră că nu Vadimir Voronin trebuie să plece din funcția de președinte al PCRM, ci însuși Petrenco trebuie să părăsească rândurile formațiunii.

Iurie Muntean evită în continuare să vorbească în public despre situația din partid. „Este o chestiune internă de partid și nu vizează cetățenii Moldovei”, a declarat acesta, deși Petrenco a făcut declarații publice, în cadrul unui briefing de presă, scrie UNIMEDIA.

„Eu nu cred că este normal să scuipi împotriva vântului cum fac unii colegi de-ai noștri. Dl Voronin este lider, este ales și nu doar de partid, ci un lider național. Dlui se bucură de cea mai mare încredere din partea moldovenilor. Să încerci ceva împotriva dlui înseamnă să acționezi în detrimentul partidului”, a punctat Artur Reșetnicov.

Deputatul Sergiu Stati a declarat că „nu comentează prostiile”.

Oleg Reidman consideră că nu Voronin trebuie să renunțe la statutul de lider al PCRM, ci „dl Grișa Petrenco trebuie să plece”.

„Prostiile lui Petrenco nu le ascult. Dlui s-a îmbolnăvit tare și lui îi trebuie să se adreseze la un medic, nu la televiziune, dar la un spital bun. Cel mai bine la un spital unde se lecuiesc oamenii care au probleme cu psihica. Acolo e locul lui Petrenco. El a vorbit foarte mult de trădarea din partea unei persoane, dar aici miroase a trădare din altă parte, din partea lui Petrenco”, a spus Anatolie Gorilă.

„Este o încercare de denigrare a imaginii Partidului Comuniștilor în preajma campaniei electorale. Dl Voronin este o notorietate și trebuie în continuare în funcție”, crede Oxana Domenti.

Amintim că Grigore Petrenco a organizat o conferință de presă pe data de 9 iulie în care a acuzat conducerea de vârf. Potrivit lui Petrenco, Partidul Comuniștilor trebuie să-l dea jos pe Vladimir Voronin și să-și aleagă un alt lider de partid cu care să meargă în alegeri.
În replică, formațiunea a expediat un comunicat prin care preciza că declarațiile lui Petrenco au drept scop „compromiterea şi denigrarea PCRM în perioada pregătirilor către alegerile parlamentare”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *