Vitalie Marinuța a fost exclus din Partidul Liberal Reformator

ef66df483a53235ff04076d74858f6c4
Foto:PC: ziarulnational.md

„Partidul Liberal Reformator constată întreruperea de facto a relației lui Vitalie Marinuța cu partidul”. Asta se spune într-o declarație a formațiunii politice, după ce fostul ministru al Apărării a venit recent cu mai multe acuzații la adresa liderilor PLR.

„Ulterior demisiei de „onoare” din funcția de ministru al Apărării, demisie surprinzătoare și necoordonată cu conducerea partidului, Marinuța s-a „autosuspendat” din activitatea politică și a solicitat o pauză care a coincis cu perioada importantă de constituire a organizațiilor teritoriale. PLR consideră gestul lui Vitalie Marinuța drept încălcare disciplinară gravă prin care se aduc prejudicii imaginii partidului, califică declarațiile sale drept nedemne și calomnioase și constată întreruperea de facto a relației lui Vitalie Marinuța cu partidul care l-a susținut și promovat”, se spune în decizia PLR, luată în cadrul ședinței biroului politic al PLR.

Contactat de Jurnal.md, Vitalie Marinuța a declarat că nu a reușit să vadă declarația PLR și că va veni cu o reacție doar după ce va citi comunicatul de presă al PLR.

Ulterior, însă fostul ministru a anunțat, potrivit ZDG că „anume astfel de nelegiuiri mă deranjează cel mai mult, cum ar fi excluderea unor membri de partid, care „merg” în detrimentul imaginii și a reputației partidului”.

Decizia PLR a fost luată după ce Vitalie Marinuța a publicat recent pe o rețea de socializare următorul mesaj: „Plecarea mea din funcție a fost onorabilă, ca să nu fiu trimis din funcție prin sustragerea nestatutară a susținerii politice, așa cum s-a procedat cu Gheorghe Șalaru (fostul ministru al Mediului). Cu toate că am fost membri fondatori și eu, și domnul Șalaru, la ordinul cuiva din alt partid, în detrimentul viitorului PLR, am fost vânduți pe bani grei și noi, și ministerele pe care le-am condus. Cineva face bani foarte grei, iar membrii simpli ai PLR sunt doar miorițe.”

Vitalie Marinuța și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării la sfârșitul lunii februarie curent, în urma unor critici aduse de președintele Nicolae Timofti faţă de activitatea Ministerului Apărării şi a Armatei Naţionale, referitor la disciplina și managementul unor departamente din minister. Atunci au fost invocate mai multe cazuri de suicid în rândurile Armatei Naționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *