Bărbatul din Leova care şi-a ucis fiica de 5 ani în bătăi va ajunge la închisoare

109275
Foto:Leova: verdict în cazul bărbatului care şi-a ucis fiica în bătăi PC: Prime.md

Zece ani de detenţie în penitenciar de tip închis pentru un bărbat din Leova, care în ianuarie curent şi-a bătut fiica minoră pînă aceasta a decedat.

Sentinţa a fost pronunţată de judecătoria raională, după ce procurorii au demonstrat că inculpatul a comis violenţă în familie soldată cu decesul fetiței, ne informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Cazul a avut loc pe 26 ianuarie curent, cînd bărbatul fiind în stare de ebrietate alcoolică, i-a aplicat fiicei sale de 5 ani multiple lovituri peste diferite părţi ale corpului. În comă profundă, fetiţa a fost transportată la spital însă nu a mai putut fi salvată. Peste o săptîmînă, fără a-şi reveni copila a decedat. Procurorii consideră sentinţa prea blîndă şi anunţă că o vor ataca.

Statisticile Procuraturii Generale arată că în primele 6 luni ale anului curent, în republică au fost pornite 581 de cauze penale vizînd violenţa în familie, ce constituie o creştere cu 80% a numărului de dosare de acest gen în raport cu perioada similară a anului trecut.  Astfel, în primul semestru au fost eliberate 223 de ordonanţe de protecţie a victimelor violenţei în familie.

Din numărul total al cauzelor penale declanşate, 341 au fost expediate de procurori pentru examinare în instanţele de judecată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *