Ratificarea Acordului de Asociere a RM – UE, pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului

Igor-Corman
Foto:PC: elldor.info

Astăzi, 2 iulie, va avea loc ratificarea Acordului de Asociere RM-UE de către Parlamentul de la Chișinău. La ședința de marți a Biroului Permanent s-a luat decizia de a convoca o ședință extraordinară în ziua de miercuri.

Declarații în acest sens  au fost făcute de către speakerul Igor Corman, după ședința Biroului, transmite UNIMEDIA.

„Fac un apel către toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova, indiferent ce partid reprezintă, să dea dovadă de responsabilitate, să dea dovadă de curaj și demnitate și să voteze cu conștiința curată, să voteze liber pentru acest Acord foarte important pentru viitorul Republicii Moldova”, a subliniat Igor Corman.

Igor Corman s-a arătat sigur că vor fi suficiente voturi în favoarea ratificării Acordului de Asociere cu UE, că pe lângă voturile deputaților din Coaliția Pro-Europeană vor fi și voturi din partea liberalilor și deputaților independenți.

„Reieșind din faptul că acest Acord este într-adevăr unul deosebit, vom propune plenului Parlamentului să accepte procedura de vot prin apel nominal, astfel încât fiecare deputat clar să-și expună poziția proprie. Sper să avem cât mai multe voturi în favoarea acestui acord”, a menționat șeful Legislativului.

Proiectul de lege a fost avizat deja de toate comisiile parlamentare, avizele au fost transmise către comisia de profil, cea de politică externă și integrare europeană și s-a propus în baza raportului ca acest subiect să fie dezbătut în ședința de plen. „Au fost respectate toate procedurile parlamentare”, a adăugat Corman.

Parlamentul de la București și cel leton urmează să ratifice Acordul joi, pe 3 iulie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *