În Donețk a murit un operator rus. Moscova învinuiește armata ucraineană

collage1
Foto:PC: colaj #diez

În Donețk a decedat un operator de la postul de televiziune “Pervâi Kanal” – Anatolii Klian. Moscova a deschis un dosar penal pentru omor intenționat, învinuind de moartea operatorului armata ucraineană.

„Anatolii Klian, inginerul de sunet și reporterul postului de televiziune rus Pervâi Kanal au plecat noaptea, să facă un reportaj pe teritoriul unei unități militare. Călătoria a fost inițiată de către serviciul de presă al Republicii Populare din Donețk”, informează Pervâi Kanal, citat de Unian.net.

Potrivit serviciului de presă al PPD, mamele soldaților trebuiau să se întâlnească cu fiii lor și să-i ia acasă.

Împușcăturile au răsunat după ce militarii ucraineni au lansat în aer rachetele de semnalare. Din păcate, presa rusă nu deține detalii despre evenimentele petrecute înainte de începutul bombardamentului autobuzului în care se afla Klian, colegii săi și mamele soldaților.

Anatolii Klian a fost rănit în burtă și nu a supraviețuit. În vârstă de 68 de ani, operatorul a lucrat mai mult de 40 de ani la postul de televiziune central, în știri.

Mai jos vedeți reportajul dedicat lui Anatolii Klian, ultimele cadre filmate de acesta în autobuzul în care a decedat și detaliile de la jurnalistul și mamele soldaților, cu care operatorul a plecat în deplasarea organizată de serviciul de presă al Republicii Populare din Donețk.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *