Horă la Strasbourg pentru celebrarea semnării Acordului de Asociere cu UE

10426693_654731417929779_1416288944088378148_n
Foto:Horă la Strasbourg pentru celebrarea semnării Acordului de Asociere cu UE PC: Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova

Astăzi, 27 iunie 2014, în fața Palatului Europei din Strasbourg, la iniţiativa şi invitaţia Reprezentanţei Permanente a Republicii Moldova de pe lângă Consiliul Europei, a fost celebrată semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Evenimentul a început cu o horă moldovenească, în care s-au prins atât cetăţenii Republicii Moldova în costume naţionale şi accesorii specifice portului popular, cât şi un şir de prieteni din alte ţări europene. Hora a fost urmată de invitaţia la o cupă de şampanie în incinta Reprezentanţei Permanente.

Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova a felicitat participanţii cu această etapă de importanţă istorică pentru ţara noastră. Mulţumindu-le pentru prezenţă şi solidaritate, Ambasadorul Tatiana Pârvu a îndemnat audienţa să-şi valorifice cunoştinţele şi experienţa, acumulate în ţările europene, pentru a le aplica acasă, în Republica Moldova.

În horă s-a prins şi Liliana Palihovici, vicepreşedintele Parlamentului, şefa delegaţiei naţionale la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care a adresat audienţei un cuvânt de salut şi felicitare cu ocazia semnării documentului de la Bruxelles. La eveniment au participat şi alţi membri ai delegaţiei naţionale prezenţi în această zi la Strasbourg cu ocazia sesiunii APCE – Ana Guţu, preşedintele Comisiei pentru politică externă şi integrare europeană a Parlamentului RM, vicepreşedintele grupului ALDE al APCE, Stella Jantuan, vicepreşedintele Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice, Valeriu Ghileţchi, secretarul Comisiei politică externă şi integrare europeană. Adresându-se conaţionalilor din Strasbourg, Ana Guţu a accentuat importanţa valorificării în continuare a parcursului european al RM.

Astfel, oraşul Strasbourg s-a alăturat localităţilor din Republica Moldova şi conaţionalilor noştri de peste hotare, unde au avut loc sau sunt programate acţiuni de susţinere a procesului de integrare europeană şi de aderare la Zona de Liber Schimb.

6719_498003_img2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *