LIVE

Ziua XVIII. Atacul Rusiei în Ucraina. Care este situația la minut

ucraina rusia
Foto: Instagram/libkos

Astăzi se face a 18-a zi din momentul atacului Rusiei asupra Ucrainei. Pe parcursul nopții, au avut loc mai multe bombardamente în orașele din țara vecină. Ucraina a informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) că Rusia intenționează să preia controlul deplin și permanent al centralei nucleare din Zaporijjea sub conducerea firmei de stat Rosatom. Acest livetext are scopul de a vă informa despre cele mai recente știri pe subiectul atacului Rusiei în Ucraina.

00.43
1 mar. 2022

Zelenski a venit cu o nouă adresare video. „Trecem prin cel mai teribil test din istoria noastră, din viața noastră. Protejăm tot ce avem mai scump. Trebuie să rezistăm, trebuie să luptăm. Și vom învinge. Cred în asta.”

23.52
28 feb. 2022

Ajutorul umanitar, care a pornit ieri din Zaporijjea spre Mariupol, își continuă drumul. Potrivit șoferilor, drumul este anevoios, iar din motive de securitate, convoiul se deplasează doar ziua. Mâine dimineață ar trebui să se deschidă un coridor umanitar, unde ajutorul umanitar va fi predat celor 400 de mii de oameni care așteaptă ajutor, scrie Consiliul Local din Mariupol. Anterior autoritățile locale au anunțat că proviziile de hrană și apă din oraș se epuizează. „Nu există electricitate, apă, căldură în oraș, aproape că nu există comunicații mobile, ultimele provizii de alimente și apă se epuizează.”

22.00
28 feb. 2022

La Melitopol, armata rusă a răpit un alt politician local. Este vorba despre șeful Consiliului Raional Serghei Priime, care a fost reținut după ce a fost percheziționat la domiciliu.

„Perchezițiile au fost efectuate de opt persoane, i-au fost luate documentele și telefoanele”, scrie presa locală.

Tot azi, șeful administrației regionale Zaporijjea, Oleksandr Starukh, a anunțat că și primarul orașului Dniprorudne, Evgheni Matveiev, a fost răpit.

Amintim că anterior a fost răpit primarul orașului Mariupol și o activistă civică, iar pe 12 martie martie autoritățile ruse au numit o nouă conducătoare în fruntea orașului. Aceasta le-a cerut localnicilor „să adapteze toate mecanismele la noua realitate pentru a începe să trăiască într-un mod nou cât mai curând posibil”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Lupei Dragos
Comentarii
  • Știri pentru tine