Eugen Doga a devenit cetățean de onoare al municipiului Cahul. „Eu sunt convins că muzica ne mângâie”

327601575_477741014571574_5705542383904210170_n
Foto:Facebook/Eugen Doga

Compozitorul Eugen Doga a fost decorat cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Cahul. Acesta a postat un mesaj de mulțumire și câteva fotografii cu diploma primită, unde maestrul apare alături de primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, și dirijorul Rotila Ilie Croitoru.

Despre frumoasa veste a anunțat însăși maestrul pe rețelele de socializare, unde a postat mai multe fotografii cu Diploma de conferire a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Cahul, lăsând totodată și un mesaj de mulțumire.

„Cu un sentiment de prețuire deosebită am primit astăzi titlul de «Cetățean de Onoare al Municipiului Cahul». Le mulțumesc cetățenilor din Cahul și Consiliului Local pentru cea mai înaltă distinсție conferită. Am fost bucuros pentru reîntâlnirea cu domnul primar Nicolae Dandiș și cu domnul Rotila Ilie Croitoru.

Am mai spus cu altă ocazie că eu sunt un scriitor muzical. Scriu pentru a aduce bucurie lumii. Eu sunt convins că muzica ne mângâie, ne dă forță, ne aduce bucurie, fericire, ne unește, ne face mai puternici.

Este foarte valoros pentru mine și vă asigur că acest titlu îmi va reaminti mereu de clipele minunate trăite împreună cu cahulenii. Vă mulțumesc și vă spun: «Până la noi întâlniri!»”, a scris maestrul Eugen Doga.

Eugen Doga este recunoscut drept una dintre cele mai emerite personalități contemporane ale Republicii Moldova. Celebrul său vals din filmul „Gingaşa şi tandra mea fiară” fiind una dintre cele mai faimoase compoziţii muzicale ale secolului XX. În conformitate cu o decizie specială a UNESCO, acest vals este recunoscut ca fiind unul dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al secolului respectiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine