(video) Un tânăr moldovean de doar 14 ani a câștigat un joc televizat în cadrul unui eveniment de clasament

Foto:World Snooker Tour

Vladislav Grădinari, care a împlinit 14 ani în urmă cu doar trei luni, a devenit cel mai tânăr jucător care a câștigat un joc televizat în cadrul unui campionat, învingând-o pe tripla campioană mondială la snooker feminin, Ng On Yee, în primul tur al BetVictor Shoot Out.

Adolescentul moldovean, care s-a mutat în Anglia în urmă cu doi ani, va juca vineri, 27 ianuarie, meciul din turul doi.

În ciuda lipsei sale de experiență și a presiunii cronometrului, Grădinari a părut calm și echilibrat la masa de snooker, lucru care l-a ajutat să se impună în fața campioanei Ng.

„Mă simt extraordinar, am jucat cel mai bun meci al meu”, a menționat adolescentul, care a câștigat evenimentul Under-14 din Anglia, reușind să obțină un bilet pentru turneul din această săptămână.

Sursă: Twitter/World Snooker Tour

„Snookerul nu este foarte popular în Republica Moldova, avem doar trei sau patru mese. Încercăm să îmbunătățim nivelul acolo. Am început să mă uit la televizor pentru că mama și bunicul meu se uitau la snooker, iar la vârsta de șapte ani am început să joc. Acum locuiesc în Leeds și exersez la Northern Snooker Centre. Fac tot posibilul pentru a deveni un jucător profesionist. Abia aștept turul doi aici”, a declarat tânărul după meci.

Menționăm că snookerul este un joc sportiv, variantă a biliardului, apărut în India, ca modalitate de relaxare pentru soldații britanici (1870). Se joacă cu 15 bile roșii și șase de culori (valori) diferite. Jucătorii încearcă să introducă în cele șase buzunare ale mesei o bilă roșie urmată de una de altă culoare. În ultimii ani a căpătat o mare dezvoltare, organizându-se numeroase campionate și competiții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine