(foto) Studenții FEIE-UTM au avut parte de o orientare în carieră la ziua ușilor deschise la MIDR

r-3

Un grup de studenți ai Facultății Energetică și Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice a Moldovei a participat la Ziua Ușilor Deschise la MIDR, eveniment organizat de Direcția politici în domeniul energetic a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Având ca scop orientarea tinerilor ingineri-energeticieni în viitoarea lor carieră în domeniu și, în special, în sistemul administrației publice, specialiștii direcției de profil a ministerului de resort i-au îndemnat pe studenți să contribuie la dezvoltarea sectorului energetic național.

Studenții au avut posibilitatea să afle din prima sursă despre modul de elaborare și promovare a politicilor publice în domeniul energetic, categoriile de documente de politici, legătura dintre cadrul legislativ primar în domeniul energiei și documentele de politici, angajamentele țării în domeniu etc.

În condițiile provocărilor actuale în domeniul energetic, MIDR și-a asumat o amplă reformă în sectorul energetic, inclusiv prin recrutarea resurselor umane și creșterea efectivului de personal în scopul avansării elaborării și promovării politicilor în domeniu. Astfel, orientarea în carieră a studenților FEIE-UTM are un obiectiv distinct  – pentru a consolida capacitățile instituționale, Direcția politici în domeniul energetic a MIDR urmează să fie completată cu 17 unități de personal.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez. 

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine