EasyBac invită elevii la traininguri online gratuite pentru pregătire de bacalaureat. Cum poți participa

test
Foto:Green Chameleon

Între 23 și 30 Ianuarie, mentorii EasyBac vor organiza traininguri online pentru elevii claselor a 12-a, care urmează să susțină în acest an examenele de bacalaureat. Așadar, dacă ai examen la limba și literatura română, la matematica, la istorie, la limba engleză, la limba franceză, la geografie sau la biologie, în cadrul trainingurilor, instructorii vor dezvălui secretele rezolvării testelor pentru acumularea punctajului maxim și vor veni cu recomandări pentru a face pregătirile de examen mai eficiente.

Pentru a participa la traininguri, completați formularele atașate. Linkul de pe Google Meet va fi expediat pe adresa ta de e-mail cu 20 de minute înainte de începerea trainingului.

1. Limba Română: „Bacalaureatul la română – pașii spre ascensiune la nota 10”

Data: 23 ianuarie, ora 16.00.

Împreună cu Ion Lațu veți aborda:
# structura testului de bac în baza celor trei unități cognitive;
# principalele greșeli comise de elevi în cadrul examenului și modalități de evitare a lor;
# sugestii de structurare a ideilor în mod corect și concludent;
# 10 pași spre performanță în cadrul examenului de bacalaureat la limba și literatura română.

Participanții vor învăța/afla:
# modalități de structurare a ideilor în cadrul examenului;
# sugestii pentru obținerea unei note maxime la examen.

Ion Lațu este mentorul EasyBac la română. Este student la Facultatea de Litere, USM. Autorul numeroaselor articole în domeniul filologiei, al limbii și literaturii române. A pregătit peste 100 de elevi pentru bacalaureat în ultimii doi ani.

Formularul de înregistrare la training îl poți accesa aici.

2. Matematică: „Cum ne pregătim de bacalaureat la matematică?”

Data: 24 ianuarie, ora 16.00

Află împreună cu Daniela Banu cum trebuie să te pregătești eficient pentru examenul de bac la matematică. În cadrul trainingul, îți vei forma un plan de acțiuni care îți vor ușura pregătirile. Vei cunoaște secretele rezolvării fiecărui subiect din test și metode ușoare de soluționare a problemelor matematice.

Daniela Banu este instructoare de matematică a școlii EasyBac. Studiază Economia Mondială și Relații Economice Internaționale la ASEM. A obținut nota 10 la examenul de bacalaureat la matematică. Are o experiență de trei ani în pregătirea elevilor pentru teze și examenul de bac la matematică.

Formularul de înregistrare la training îl poți accesa aici.

3. Limba Engleză: „Cum ne pregătim de bacalaureatul la engleză?”

Data: 25 ianuarie, ora 16.00

Bacalaureatul la engleză poate părea ușor, dar există inevitabil câteva reguli stricte pe care trebuie să le respecți. Instructoarea de engleză EasyBac, Alina-Maria Țurcanu, te va iniția în secretele pregătirilor de examen.

Alina este studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi străine, programul de studii Engleză și Germană. A susținut examenul iBT TOEFL cu scorul de 97 de puncte. Are experiență în predarea limbii engleze în cadrul lecțiilor individuale și al grupelor.

Formularul de înregistrare la training îl poți accesa aici.

4. Istoria: „Șase pași pentru nota maximală la bacalaureatul la istorie”

Data: 26 ianuarie, ora 16.00

Împreună cu Dionis Smoleac vei afla care sunt cei șase pași pentru obținerea punctajului maxim la bacalaureatul la istorie.

În cadrul trainingului, elevii vor descoperi „secretele” aplicării practice a cunoștințelor acumulate în rezolvarea testului de bacalaureat:
time management-ul la examen;
# interpretarea și analizarea corectă a surselor istorice;
# structura argumentului și eseului;
# citarea corectă a surselor și aplicarea cunoștințelor anterioare;
# exercițiile cu harta istorică;
# secretul final.

Smoleac Dionis este mentor la EasyBac la istorie. Dionis este un tânăr cercetător și publicist, premiantul olimpiadelor republicane la istorie (2015-2018). Rulează cursuri de istorie în cadrul cărora a pregătit peste 300 de elevi în ultimii trei ani, rata de promovare fiind de 100 %.

Formularul de înregistrare la training îl poți accesa aici.

5. Limba Franceză: „Cum acumulăm punctajul maxim la bacalaureatul la franceză?”

Data: 28 ianuarie, ora 14.00

Pentru a avea rezultate bune la limba franceză, împreună cu Lilia Hotinschi, instructoare de franceză EasyBac, vei atrage atenția la următoarele aspecte: activități practice de lucru asupra mesajului scris, cunoașterea tuturor temelor de civilizație conform programului de pregătire pentru examen și asimilarea strategiilor și algoritmului de scriere a mesajului scris. Lilia va veni cu explicații detaliate pentru fiecare aspect în parte.

Lilia Hotinschi este profesoară de franceză cu o experiență de 20 de ani de predare și cu două stagii de formare în Franța.

Formularul de înregistrare la training îl poți accesa aici.

6. Geografie: „Cum ne pregătim de bacalaureatul la geografie efectiv?”

Data: 29 ianuarie, ora 15.00

Ai ales al patrulea examen la geografie și ai o mulțime de întrebări despre cum ai putea să te pregătești efectiv? Roxana Munteanu îți va oferi recomandări practice despre cum să te pregătești de un test de bac scris pe notă maximă.

Roxana Munteanu este studentă în anul IV la Geografie și Biologie, USARB. Este profesoară la L.T. „Orizont”, filiala Bălți. Deține premii și mențiuni din cadrul concursurilor cu profil geografic. A fost premiantă la olimpiada republicană.

Formularul de înregistrare la training îl poți accesa aici.

7. Biologie: „Cum acumulăm punctaj maxim la examenul de bacalaureat la biologie?”

Data: 30 ianuarie, ora 16.00

Irina Petcu, instructoarea EasyBac la biologie, va prezenta mici secrete care îți vor oferi suportul necesar pentru a obține punctajul maxim la testul la biologie.

Irina Petcu a fost olimpică municipală la biologie doi ani la rând. Studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Are experiență de pregătire a elevilor pentru bacalaureat de doi ani.

Formularul de înregistrare la training îl poți accesa aici.


EasyBac este o comunitate de traineri, instructori și profesori tineri care împărtășesc, prin cursuri structurate și creative, experiența și cunoștințele sale elevilor dornici de un rezultat maxim la examenul de bacalaureat.

EasyBac oferă cursuri pentru bac la următoarele discipline: limba și literatura românămatematică, limbă englezălimbă francezăistoria românilor și universalăgeografiebiologie.

Mai multe detalii despre EasyBac poți vedea pe această pagină de Facebook sau pe această pagină de Instagram.

Taguri: #BAC 2023
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine